Öğrenci Kariyeri Banner

Birçok Festivalden Ödülle Dönen Film 8 Eylül'de Türkiye'de Vizyona Giriyor!

Birçok Festivalden Ödülle Dönen Film 8 Eylül'de Türkiye'de Vizyona Giriyor!

Birçok festivalden ödülle dönen Selcen Ergun’un "Kar ve Ayı" isimli ilk uzun metrajlı filmi, 8 Eylül'de Türkiye'de vizyona girecek.

Dünya galasını 47. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve birçok festivalden ödülle dönen Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi "Kar ve Ayı"nın, Türkiye’de gösterime girmesine kısa bir süre kaldı.

Tüm dünyada festival yolculuğuna hızla devam eden film, Türkiye’deki izleyicisiyle 8 Eylül’de buluşacak.

Merve Dizdar ve Saygın Soysal başrollerinde olduğu filmde Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci gibi isimler bulunuyor.

Senaryosunu Selcen Ergun ve Yeşim Aslan’ın yazdığı, psikolojik gerilim kategorisinde olan "Kar ve Ayı" filminde kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesi ele alınıyor.

Kar ve Ayı Filmi Festivallerde Birçok Ödül Aldı!

Türkiye galasını 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve festivalden En İyi İlk Film ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan "Kar ve Ayı", Amerika’nın en köklü festivallerinden biri olan 66. San Francisco Uluslararası Film Festivali’nde Yeni Yönetmenler Ödülü’nün de sahibi oldu.

Belgrad Uluslararası Film Festivali’nde Eleştirmenler Ödülü ile Brüksel Cinemamed Uluslararası Film Festivali’nde Cineuropa Ödülü’ne layık görülen film, son olarak Frankfurt Türk Film Festivali’nden En İyi İlk Film Jüri Özel Ödülü ve Bergwelten Film Festivali’nden de En İyi Film Büyük Ödülü’nü almayı başardı.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.