Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Zamanlar Modanın En Büyük Sırrı: Prenses Diana’nın Gelinliği

Bir Zamanlar Modanın En Büyük Sırrı: Prenses Diana’nın Gelinliği

40 yıl önce, 1981’in şubat ayında, aylarca magazin sayfalarından ve insanların ağzından düşmeyecek bir açıklama yapılmıştı: Leydi Diana ve Prens Charles’ın nişanlanma açıklaması. Konuşulan pek çok konu bir yana, moda dünyasının konuşulacak sadece tek bir şeyi vardı: Gelinliği kim tasarlayacaktı ve nasıl olacaktı?

nişan fotoğrafı

Gelinliğin tasarımcıları Diana tarafından özellikle seçilen çift David ve Elizabeth Emanuel’di, ki bu herkesi şaşırtan bir karar olmuştu. İnsanlar daha ünlü ve sofistike tasarımcılar beklerken, Diana’nın seçimi onları şaşırtmıştı. David ve Elizabeth, elbisenin tarihte yer alacağı kadar, Diana’nın beğeneceği bir elbise olmasını ve bir iz bırakması için dramatik olmasını istediler.

diana gelinlik eskiz

Fildişi renginde tafeta ve ipek kumaşlarının karışımı olan elbise, 7.62 metre olan kuyruğu ile ünlü. (Gelinlik için kullanılan toplam tül 228.6 metre olsa da.) Emanuel’ler, bunu bilerek yapmışlar.

“Bütün kraliyet gelinliklerini inceledik ve bu gelinliğin onlardan öne çıkmasını istedik. En uzun kuyruğun hangisi oluğunu bulduk ve dedik ki,‘Peki, daha uzun yapalım o zaman,’”

Bunu ciddiye almış olmalılar ki, düğünün gerçekleşeceği St. Paul’s Katedral'ine gidip kuyruk rahatça sığacak mı diye ölçüm yapmışlar.

diana gelinlik

Zamanını yansıtan, kabarık kollu gelinlik antika dantelli 140 metre olan duvağıyla da dikkat çekti. El nakışları, payetler ve 10.000 inci ile döşenen gelinliğin merkezinde bir kalp sembolü yer alıyordu. İçine şans getirme amacıyla 18 karat altın bir at nalı dikilmişti. Buna ek olarak, 7.62 metrelik kuyruktaki dantel, bir zamanlar Kraliçe Mary’e aitti. Yani, bu aslında geçmişe bağlayıcı bir dokunuştu.

diana gelinlik

 

Elizabeth Emanuel 2020 yılında gelinlikle ilgili “Aslında amacımız drama ve Diana’yı bir peri masalında gibi göstermekti,” diye bir açıklamada bulundu. “Gelinlik tipik bir 80’ler gelinliğiydi-romantik, abartılı, aşırı- ama işimizi doğru yapmalıydık çünkü tarihe kazınacağını biliyorduk.”

 

diana gelinlik

Güvenlik konusunda oldukça sıkı olan Emanuel’ler, elbiseyi her gece güvenli bir kasaya kilitliyorlardı. Diana’nın adı ise “Deborah” adı altında kamuflaj edilmişti. Bunlarla da yetinmeyip, gelinliğe bir şey olursa veya keşfedilirse diye yedek bir gelinlik bile tasarlamışlardı. Ama ironiktir ki bu gelinlik, stüdyoda gizemli bir şekilde kayboldu.

Diana'nın gelinliği geçtiğimiz yıl Netflix'te yayınlanan The Crown dizisi için yeniden tasarlanmıştı. 

Dizide Diana'yı canlandıran Emma Corrin, gelinliğin dizi için tasarlanan alternatifi ile ilgili olan düşüncelerini bir röpörtajda dile getirme şansı yakaladı. "Deneme odasından dışarı çıktım ve herkes tamamıyla sessizleşti. Dizide giydiğim her şeyden daha fazla. . . O'ydu."

emma corrin diama

Diana’nın gelinliği, 2014 yılında vasiyetine göre prenslere bırakıldı. Gelinlik, Ocak 2022'ye kadar Kensington Sarayında sergileniyor.

prens harry ve diana


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.