Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim Kurgu Severler İçin 5 Dizi Önerisi

Bilim Kurgu Severler İçin 5 Dizi Önerisi

TİMELESS

Bir zaman makineniz olsaydı ne yapardınız? Peki ya bu zaman makinesinden birisi de kötü niyetli kişilerin elinde olsaydı neler olurdu? Dizide bir tarihçi, bir asker ve bir mühendisin tarihteki önemli olayları sabote etmeye çalışan bir örgütle verdiği mücadeleyi izliyoruz. Geçmişteki her bir adım geleceğe yansırken yolculukları da o kadar kolay geçmiyor. Dizi 2 sezondan oluşuyor, 3 . sezon onayını alamamış. Hem tarih hem bilim kurgu severlerin hoşun gidebilecek kısa bir dizi. 

 

ALTERED CARBON

Aynı isimdeki bir çizgi romandan uyarlanmıştır. Alternatif bir gelecekte, insanlar karakterlerini ve ruhlarını başka bedenlere transfer edebiliyorlar. Ölümün kalıcı olmadığı bir dünya. Başrolümüz, uzun bir zaman dondurulmuş bi haldedir. Zengin ve güçlü biri olan  Laurens isimli bir adam onu tekrar hayata döndürür. Bunun karşılığında ise kahramanımızdan kendi cinayetini çözmesini isteyecektir. Dizi şimdilik 2 sezon ama 3. sezonunun gelmesi bekleniyor. 

 

THE I-LAND

Bir sabah gözlerini hiç bilmedikleri ve oraya nasıl geldiklerini hatırlamaz halde bir adada açan bir grup insanı konu alıyor. Eve dönmek için bir yol bulmaya çalışan grup bir süre sonra adadaki gariplikleri farke derler. Adanın fiziksel ve psikolojik zorluklarına karşı hayatta kalmaya çalışan insanlar kendi içlerinde ve adaya karşı bir savaşın içinde kalırlar. Dizi tek sezonluk bir mini dizi olarak geçiyor. 

 

SALVATION

Bir MIT lisansüstü öğrencisi ve bir milyarder şaşırtıcı bir bulgu keşfederler. İddialarına göre bir asteroidin Dünyaya çarpmasına yalnızca 6 ay kalmıştır. Dünyayı kurtarmak için bir araya gelen bir ekiple birlikte bu asteroidin dünyaya çarpmasını engellemeyi amaçlarlar. Dizi 2 sezondan oluşmakta 3. sezonu yayımlanmayacak. 

 

LOST IN SPACE

60'ların klasiği olan bilim kurgu dizi Lost In Space modern versiyonu ile karşımıza çıkıyor. Dizi günümüzden 30 yıl sonraki bir gerçeklikte geçiyor. Seçilmiş ailelerin yeni bir gezegende yaşam kurmaya hak kazandığı dünyada Robinson ailesi de hak kazananlara dahil oluyorlar. Robinson ailesinin olduğu uzay gemisi bilmedikleri bir gezegene düşüyor. Buradan kurtulmaya çalışırken etrafındaki tehlikeleri fark etmeleri ise uzun sürmüyor.  

 

Özgün İçerik


Ayşe Nur Dağlı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.