Öğrenci Kariyeri Banner

Belgesel: Başka Hayat Mümkün

Belgesel: Başka Hayat Mümkün

Gitmek kelimesini böyle yazı girişlerinde kullanınca fazlaca romantik olsa da eyleme dönüştüğünde gayet gerçekçi bir hâl alıyor. Nereye, nasıl, neden gittiğimizden ziyade buna karar vermek her şeyin başlangıcı aslında. Bein Connect'te yayınlanan Başka Hayat Mümkün yapımı da işte bu ilk adımı atan cesur insanların hikayelerini aktarıyor bizlere. Her bölümde, bulundukları şartlarda mutlu olmayan ve kendi yollarını çizmek isteyen farklı farklı insanların maceralarını izliyoruz. 

belgesel

İlk bölümde Mardin topraklarından İzmir'in maviliklerine uçan Abdürrahim Korkmaz'ın çocukluk hayallerini; ikinci bölümde ise şehir keşmekeşinden sıkılan ve doğayı kucaklamak isteyen Demirel ailesinin yeşil ile yeniden yaratılma /yaratma süreçlerine eşlik ediyoruz. Her bölümü anlatmıyorum ki biz hangi hikayeye aitiz izledikçe keşfedelim. 

Bir film gibi seyrettiğimiz birbirinden farklı yaşam öykülerini bu kadar etkili kılan şey ise hepimizin içinde bulunan "değişim" isteği. Şikayet etmek insanın en kolay seçeneği; mevcut durumları değiştirmek ise en zor gelenidir. Tabii sağlık ve maddi durum şartları insanın içindeki yenilik canavarını frenlese de belki de çok daha basit düşünmeliyiz. Sadece istemeli ve bir adım atmalı. Sonuçta bize iyi gelecek mekanın ya da durumların kötü olan şeyleri düzeltmeyeceğini kim söyleyebilir? Burada da devreye "cesaret" giriyor. Bir kez geldiğimiz hayatta tek bir şehir bile değiştirmek bütün varlığımızı yeniden yaratabilir. Yeni bir benlik, görünüş, alışkanlıklar, fikirler, arkadaşlık ve aşklar... Bilemediğimiz daha ne süprizler.

Belki olduğumuz konumdan, mevkiden, başarılarımızdan, çevremizden mutluyuz ama gerçekten istediğimiz şey bu mu? Gerçeği nasıl bulucağız? Benliğimizi nereye konumlandıracağız? Biz kimiz ve neyi hak ediyoruz? Kadere körü körüne bağlanıp bizim için çizilen yolda mı ilerlemeliyiz yoksa yolları biz mi inşa etmeli? Bu belgesel sayesinde tüm bunları düşünmüş ve harekete geçmiş insanları dinliyoruz. Hayal etmekle yetinmeyip istediklerine ulaşmak için mücadele etmiş bu güzel kişiler neden biz olmayalım? 

Mavi, yeşil, beyaz, kahverengi... Doğanın her tonunu içimizde hissettiğimiz, heyecandan kalbimizin attığı, kendi hayatımızı sorgulayıp benim için "mutluluk" ne ve nerede dediğimiz, biraz kıskançlıkla ama daha çok gıptayla izlediğimiz bambaşka hayatlar. Sıradaki neden biz olmayalım? 

Özgün İçerik


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.