Öğrenci Kariyeri Banner

Azerbaycan'dan Şaşırtan TikTok Kararı!

Azerbaycan'dan Şaşırtan TikTok Kararı!

Azerbaycan, TikTok'u yasakladığını açıkladı. 

Azerbaycan, askeri operasyon görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasını engellenmek amacıyla TikTok'u yasakladı!

Azerbaycan, birkaç saat önce anayasal yapıyı yeniden düzenleyebilmek amacıyla Karabağ'da askeri operasyon başlattığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından bir önemli açıklama daha geldi.  Azerbaycan, sosyal medya platformu TikTok'u yasakladığını duyurdu.

Azerbaycan'ın TikTok'u yasaklaması konusunda "devlet güvenliği" gerekçe gösterildi. Azerbaycan, operasyon ile ilgili görüntülerin TikTok'ta yayılmaması için an itibarıyla bant daraltması uygulamaya başladı.

TikTok'ta paylaşılan videolar, Rusya-Ukrayna savaşında tartışma yaratmıştı. Operasyon ve hazırlık görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ve yayılması, özellikle Rusya-Ukrayna savaşında gündem olmuştu.

Ukraynalı bir vatandaş, Ukrayna askerlerinin operasyona hazırlanırken çekilen videolarını sosyal medyada yayınlamı ve onların yerlerini Rus istihbaratçılara ifşalamıştı. Ardından Rusya kısa süre içerisinde bölgeye saldırı düzenlemiş ve pek çok Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.