Öğrenci Kariyeri Banner

Apple CEO'su Tim Cook Kafasını Nasıl Boşalttığını Açıkladı!

Apple CEO'su Tim Cook Kafasını Nasıl Boşalttığını Açıkladı!

Sık sık yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Apple CEO'su Tim Cook yeni bir açıklamayla yeniden gündeme geldi. 

Günlük hayatına dair bilgiler veren Tim Cook kafasını boşaltmak için ne yaptığını açıkladı. Tim Cook'un uyguladığı bu yöntem bilim insanları tarafından onaylandığından herkes için önemli.

Tim Cook Kafasını Nasıl Boşalttığını Açıkladı!

Pek çok insanın günün büyük bir kısmını çalışarak geçirdiği dünyamızda kafa dağıtmak oldukça önemli. Standart işlerde çalışan birçoğumuz rahatlamak için gerekli zamanı bulamayabiliyoruz. Elbette bizlerden daha büyük işlerde çalışıp daha fazla baskı ve sorumluluk altında olan insanlar da var. Dünyanın teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook'ta bu isimlerden birisi.

62 yaşında olan Tim Cook, 2.6 trilyon dolar değerindeki bir teknoloji şirketini yönetmekle sorumlu! Tim Cook'u sevseniz de sevmeseniz de sorumluluğun çok büyük olduğunu kabul etmemiz gerekiyor!

Bu yoğun tempo ve sorumluluk altında çalışan Tim Cook kafasını nasıl boşaltıyor dersiniz? İşte bu sorunun cevabını  GQ dergisi ile bir röportaj yapan Cook verdi.

Ünlü iş insanı Tim Cook, GQ dergisine verdiği ropörtajda kendini rahatlatmak için doğayla iç içe olduğunu, bunun yapılabilecek en iyi şeylerden biri olduğunu söylüyor. Üstelik doğayla iç içe olmak için profesyonel doğa sporları yapmanız da şart değil. Tim Cook, doğada sadece yürüyüş yapmanın bile çok önemli olduğunu ifade ediyor. İşte Apple CEO'su Tim Cook, doğayla iç içe olup zihnini dinlendiriyor.

Üstelik Tim Cook'un uyguladığı bu yöntem bilim camiası tarafından da onaylanıyor. Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Halk Sağlığı Dergisi'nin 2020'de yayımladığı bir makaleye göre yürüyüş yapmak, anksiyete ve depresyon gibi önemli rahatsızlıkların engellenmesi için önemli bir rol oynuyor. Ayrıca park, ormanlık alan veya plaj gibi doğal alanlarda yürüyüş yapmanın insanlardaki refah seviyesini artırdığı da araştırmalarla tespit edildi. Bir hafta içerisinde 200-300 dakikalık bir yürüyüş hem vücudunuzu hem de ruhunuzu dinlendirip rahatlatacaktır.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.