Öğrenci Kariyeri Banner

Adam Fawer'in Efsane Eseri Olasılıksız'a Benzeyen 7 Kitap!

Adam Fawer'in Efsane Eseri Olasılıksız'a Benzeyen 7 Kitap!

Adam Fawer'in tesadüflerle dolu muhteşem kitabı "Olasılıksız", dünya çapında kitleleri peşinden sürüklemeyi başardı. Ancak bu eşsiz eseri bitirmeden kurgusunu anlamak mümkün değil. 

Kitabın ana karakteri bir matematikçi olan Clio adındaki adam. Matematik, şans, kumar ve psikoloji konularını ele alan kitapta Clio’nun hayatı bir anda belirli olaylara bağlı olarak değişiyor. 

Bu muhteşem eseri sevdiyseniz ve buna benzer başka kitaplar arıyorsanız size 7 muhteşem öneriyle geldik!

Olasılıksız Benzeri 7 Kitap!

1. Empati- Adam Fawer

Sonsuz bir empati gücüne sahip olan ve karşısındakilerin duygularını bükebilen insanlar! Kitabın ana kahramanlarından Laszlo bu güce sahip yetenekli bir öğretmendir. Kendisi gibi başkalarının da olduğunu fark edince onları bir araya getirip eğitiyor ve bu sayede daha bilinçli olmalarını sağlıyor.

2.  Aklından Bir Sayı Tut- John Verdon

Aklında Bir Sayı Tut, bir seri katil ile onun peşine düşen bir dedektifin heyecan dolu kovalamacasını konu ediniyor. Bu katilin kurban seçtiği kişilerin ortak bir noktası var. Peki ama ne?

3. Satranç- Stefan Zweig

Bu kitap bir satranç şampiyonuna karşı Nazilerin tehdidi altında ruhsal dengesini kaybetmiş, kendine karşı yabancılaşmış birinin vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.

4. Zar Adam- Luke Rhinehart

Gündelik hayatın monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart, Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir.

5. Şibumi- Trevanian

İnanılmaz ölçüde karışık ve özgün bir roman kahramanı Nicholai Hel. Yarı Rus, yarı Alman asıllı koyu bir Amerikan düşmanı. Şanghay'da doğmuş, bir Japon generali tarafından büyütülmüş; bir Japon bilgesinden de 'Go' oyunu öğrenmiş. Bask dili dahil yedi dili ana dili gibi konuşuyor. Plastik kartla ya da kurşun kalemle bir insanı rahatlıkla öldürebilecek ustalıkları da edinmiş. Üstün düzeydeki 'yakın algılama' yeteneği yüzünden fotoğrafı bile çekilemeyen bu profesyonel terörist avcısı, terörcü, korkusuz mağaracı, yenilmez savaşçı ve gerçek feylesof, günün birinde emekli olarak yaşadığı şatosundan çıkıyor; amansız ve acımasız bir dövüşe katılmak üzere...

6. Sil Baştan- Ken Grimwood

Roman 43 yaşındaki bir adamın ölerek 1963 yılında 18 yaşındaki vücudunda tekrar uyanışını anlatır. Roman kahramanı 25 yıllık anıları ile tekrar yaşamaya başlar ve her döngüde farklı olaylar yaşamaya devam eder.

7. Gece Yarısı Kütüphanesi- Matt Haig

Ağır bir depresyon geçiren 30’lu yaşlarındaki bir İngiliz kadın olan Nora Seed kitabın ana kahramanıdır. Bir gece intihar etmeye karar verir, ancak aşırı dozda uyku hapı almasından dolayı kendisini yaşamla ölüm arasında bir kütüphanede bulur. Nora orada babası öldüğünde kendisini teselli eden lise kütüphanecisi Bayan Elm ile karşılaşır. Bayan Elm, Nora’ya yaşamla ölüm arasındaki Gece Yarısı Kütüphanesi denen bir yerde olduğunu açıklar. Zaman durur. Ancak Nora bu sırada yaşayabileceği sayısız yaşamı deneyimlemeye başlar.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.