Öğrenci Kariyeri Banner

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Tema ve Tarih Belli Oldu!

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Tema ve Tarih Belli Oldu!

Bu sene 24.sü gerçekleşecek olan 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin tarihleri 27 Mayıs - 3 Haziran olarak belirlendi.

Uçan Süpürge Vakfı'nın 1998'den beri düzenlediği ve Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan bu organizasyon kadın örgütleri ve diğer sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek beyaz perdede toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı ve kadınların emeğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. 

uçansüpürgefilmfestivali

Pandemi nedeniyle ilk kez 2020'de çevrimiçi düzenlenen festivalin geçen seneki teması "Evde Kaldık" idi. Bu festivalde 31 farklı ülkeden 76 kadın yönetmenin filmi yer almıştı. Sadece film seçkilerinden oluşmayan festivalde aynı zamanda hem çocuk ve gençlere hem de yetişkinlere yönelik atölyeler düzenlenmiş; yönetmenler ve festival ekibi üyeleriyle söyleşiler gerçekleşmiş; ünlü isimlere onur ve başarı ödülleri verilmişti.

Festivalin bu yılki teması ise "Araftan Çıkmak" olarak duyruldu. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali “Artık bu araftan çıkma zamanı” diyor ve ekliyor: “Tüm mesele, yıllardır verilen mücadelelerin lafta kalmaması, başka bir hayatın mümkün olduğunu müjdelemekle kalmayıp onu yaşayabilmekte, yaşadığımız özgürlüğün ta kendisi olmakta, hem de neredeysek orada, hangi bedenin içindeysek onunla. Değişim ancak biz yaparsak olur, bu araf halinden çıkmanın yolu dayanışmaktan, çalışmaktan ve en önemlisi doğru bildiklerimizi yapmaya devam etmekten geçiyor. Kadın mücadelesinin şimdiye kadar verdiği mücadele ve elde ettiği kazanımlar bu konuda hepimize ilham olabilir.” 

Başvuraları 26 Şubat'a kadar devam edecek festivali bizler de heyecanla bekliyoruz. 

Uçan Süpürge Vakfı Sosyal Medya Adresleri:

Web

Instagram

Twitter

Mail

 

 

 


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.