Öğrenci Kariyeri Banner

2024 Yılında Olmayacak 6 Apple Ürünü!

2024 Yılında Olmayacak 6 Apple Ürünü!

2023 yılında pek çok yeni ürün piyasaya süren Apple, birkaç ürünü de tarihe gömdü. Apple her yıl iPhone'ların, iPadlerin, Mac'lerin ve bir çok ürünün yeni modellerini çıkarmaya devam ediyor. 2023 yılında üretimi durdurula ve artık ya da çok kısa bir süre sonra satın alamayacağınız tüm apple ürünlerin listesi sizlerle...

Mini İPhone 

Apple, iPhone 15 serisini tanıttıktan sonra iPhone 13 mini'nin satışını hemen durdurdu. Yani Apple'ın 5,4 inç ekrana sahip iki iPhone modeli artık mevcut değil. Yeni bir mini model beklediğini söyleyen tüketiciler olsa da küçük iPhone'lar Apple'ın onları üretmeye devam etmesini sağlayacak kadar iyi satmadığını anlıyoruz.

MagSafe Pil Paketi

Artık iPhone mini olmadığına göre MagSafe Pil Paketine ihtiyaç yok. Üretimi durdurulan bu Apple ürünü şık ve kompakt bir tasarıma sahipti. Ancak ne yazık ki, uygulaması pek başarılı değildi. MagSafe Pil Paketi iPhone'ları çok az şarj ediyor, şarjı zar zor dolduruyordu. Yüksek ücretli olmasına rağmen hiçbir iPhone modelini %100 şarj edemedi.

Touch Bar

Bu özellik sadece MacBook Pro modelleriyle sınırlı olduğundan kullanıcıların yalnızca bir kısmına fayda sağlayan Touch Bar özellikli bir Mac uygulaması geliştirmek için fazladan zaman harcamak hiç de mantıklı değildi. Dolayısıyla Apple’ın bakış açısından Touch Bar’ı dahil etmeye devam etmek bir hata olurdu. Bir özellik, kullanıcısı tarafından değerli olmadığında önemli bir maliyetle geleneksel bir dizi tuştan daha ağır bir ürün oluşturmaya gerek yoktur düşüncesi ile hareket edildi. Bu sebeple Apple Touch Bar özelliğini şu an için tamamen ortadan kaldırmış görünüyor.

MagSafe Duo

MagSafe Duo şarj aygıtı; iPhone 12, iPhone 13 veya iPhone 14 ve Apple Watch'unuzu aynı anda hızlı ve güvenli şekilde kablosuz olarak şarj etmek için tasarlanmıştır. 2020 yılında piyasaya sürülen MagSafe Duo, hem iPhone'lar için MagSafe şarj cihazına hem de Apple Watch manyetik şarj bölmesine sahip 129 dolarlık katlanabilir bir şarj altlığıydı. Apple, iPhone 15 serisini tanıttıktan sonra Eylül ayında MagSafe Duo Şarj Cihazını kullanımdan kaldırdı. 2020 yılında piyasaya sürülen MagSafe Duo, hem iPhone'lar için MagSafe şarj cihazına hem de Apple Watch manyetik şarj bölmesine sahip 129 dolarlık katlanabilir bir şarj altlığıydı.

Deri Aksesuarlar

Apple, şirketin çevresel duyarlılık çabalarının bir parçası olarak Eylül ayında iPhone kılıflarının deri versiyonları, MagSafe Cüzdan, Apple Watch kayışları ve daha fazlası dahil olmak üzere deri aksesuarların satışını durdurdu. Apple, aksesuarlar için deriden daha düşük karbon ayak izine sahip olduğunu söylediği yeni bir FineWoven kumaş malzemesini tanıttı.

Lightning AirPods Pro 2

Apple, Lightning bağlantı noktasına sahip 2022 AirPods Pro 2'yi üretimden kaldırdı. İlk başta Apple'ın sadece yeni bir kılıf sunacağını düşünmüştük, ancak şirket ikinci nesil bir AirPods Pro 2'yi piyasaya sürdü.

Kaynak 

 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.