Öğrenci Kariyeri Banner

13 Ülkede Yapılan Araştırmaya Göre Z Kuşağının En Gözde Sektörü Belli Oldu!

13 Ülkede Yapılan Araştırmaya Göre Z Kuşağının En Gözde Sektörü Belli Oldu!

CFA Enstitüsü, ABD, Kanada ve Meksika'nın da içinde bulunduğu 13 ülkede 10 bine yakın üniversite öğrencisi ve yeni mezunla dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırmanın sonuçlarına göre 18-25 yaş arasında en çok çalışılmak istenen ve istikrarlı bulunan sektörün finans olduğu tespit edildi.

En Gözde Sektör: Finans!

2021 yılında yapılan araştırmaya göre finans sektörü teknoloji, sağlık, eğitim gibi sektörlerin ardından 5. sırada yer alıyordu. Yapılan son anket sonuçlarına göre  finansın üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar arasında popülaritesinde bir artış olduğu gözlemlendi. 

Finansın son dönemde parlayan bir yıldız olmasının sebebi ise diğer sektörlerdeki tutarsızlık. CNBC'nin haberine göre çalışanın tükenmişliği, ofise dönme çağrısı, işe alım iptalleri gibi diğer sektörlerin karşılaştığı zorluklar finansın öne çıkmasına neden oldu. 

Makalede yapılan açıklamada:  "Finansı rakiplerinden ayıran ve onu Z Kuşağı arasında kariyer yolu haline getiren şey, finans şirketlerinin bu zorluklara nasıl yanıt verdiğidir. Diğer sektörler işe alımları durdururken, üniversite kariyer danışmanları ve sektör profesyonelleri, finans şirketlerinin Z kuşağını çekmek için üniversite kampüslerindeki işe alım çabalarını artırdığını söylüyor" yorumu yapıldı.

Teknoloji Firmaları Gözden Düşüyor!

Özellikle 2023 yılı teknoloji sektöründe işe alım iptali kararlarıyla dikkat çeken bir yıl oldu. ABD merkezli büyük teknoloji devlerinden olan  Amazon, Meta ve diğer teknoloji şirketleri Ekim ayından bu yana yaklaşık 200.000 kişiyi işten çıkardı.

Finans firmaları da bu krizi fırsata çevirmeyi bildi. Finans sektörü, Silikon Vadisi’ndeki işten çıkarmalar ve işe alımların durdurulmasıyla açıkta kalan yetenekleri toplamaya başladı. Enflasyon ve işten çıkarmalarla ilgili endişeler yaşayan Z Kuşağı gençleri ise iş aramalarında istikrarlı istihdam ve maaşa öncelik veriyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.