Öğrenci Kariyeri Banner

Yaygın Olarak Kullanılan Mühendislik Programları

Yaygın Olarak Kullanılan Mühendislik Programları
Branşınız ne olursa olsun bilgisayar mühendisliğinden tutun kimya mühendisliğine kadar bizi tek çatı altında toplayan şey mühendislik bilimidir. Yerli veya yabancı hiç fark etmez mühendis mühendise konuşmanın yolu bilgisayar programlarından geçer. Belki o programı işiniz gereği pek kullanmanız gerekmez ama bir şekilde önünüze çıktığı zaman sizden anlamanız beklenir. Bu programları öğrenmeniz hem kişisel gelişiminize hem de CV'nize katkı sağlayacak.

Office Programları

Ev ve iş yerlerinde sıkça kullanılan Office programları sadece mühendislerin değil herkesin bilmesi gereken programlar arasında. Yapılan araştırmalara göre, Haziran 2009 itibariyle işletmelerin %80'i Microsoft Office'in herhangi bir sürümü kullanmaktadır. Günümüzde verileri en iyi şekilde sunmamıza yardımcı olan Microsoft Office 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılmıştır. Office programları aslında bünyesinde bir sürü uygulama içerir fakat bunlardan en sık kullanılanları Excel, Word, Powerpoint, Outlook ve  Access uygulamalarıdır.

Çoğu kişi programın birkaç özelliğini bildikleri için çok etkin bir şekilde kullandıklarını düşünürler hatta öz geçmişlere itinayla yazılır . Fakat beklediğiniz ile sizden istenilen şey çok farklı olabilir. Bu konuyla ilgili bir sürü eğitim videoları, CD ve kitaplar bulabilirsiniz.

office-programlari


Autocad


Mühendisler, mimarlar, teknik ressamlar ve teknikerler tarafından kullanılan bilgisayar destekli teknik çizim ve tasarım programıdır. En yaygın olarak kullanılan çizim programı diyebiliriz. AutoCAD’in bu kadar yaygın olarak tercih edilen bir yazılım olmasının sebebi gerek  2  gerekse 3 boyut tasarım ve çizim için sağladığı olanaklar ve kullanım kolaylığıdır. Farklı alanlar için geliştirilmiş özel sürümleri vardır. Özel sürümlerin en yaygın kullanılanlarından bazıları şunlardır:

AutoCAD Mechanical: Makine ve otomasyon tasarımı için

AutoCAD Architecture: Mimari tasarım için

Ayrıca GIS, mekanik, medya ve eğlence sektörleri için de tasarım ürünleri vardır.

Üniversitelerin çoğunda ilk sene okutulan bir ders olmakla birlikte eğer okutulmuyorsa da üzülmeyin internet diye uçsuz bucaksız bir kaynak var :)

autocad


Solidworks


SolidWorks , 3 Boyutlu  bilgisayar destekli tasarım (3D CAD) yazılımıdır. SolidWorks makine, mobilya, plastik/sac kalıpçılığı, otomasyon, mekatronik, endüstriyel ürün tasarımı gibi birçok alanda kullanılmaktadır. En yaygın kullanılan 3 boyutlu katı modelleme yazılımıdır. AutoCAD kullanıcılarının çoğu, 2 boyuttan 3 boyuta geçiş için SolidWorks'ü tercih etmiştir. Bunun sebebi AutoCAD dosyaları ile en uyumlu 3D CAD yazılımının SolidWorks olmasıdır.

solidworks-logo


Matlab


Tescilli bir programlama dili olan MATLAB, MathWorks tarafından geliştirilmektedir. MATLAB kullanıcıya, matris işleme, fonksiyon ve veri çizme, algoritma uygulama, kullanıcı arayüzü oluşturma,  C, C++, Java, ve Fortran gibi diğer dillerde yazılmış programlarla ara bağlama imkanı tanır. MATLAB kullanıcıları  mühendislik, bilim, ve ekonomi gibi çeşitli alanlardan gelmektedir. MATLAB, yaygın olarak akademik ve araştırma kurumlarında olduğu kadar endüstriyel işletmelerde de çok kullanılmaktadır.

matlab

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.