Öğrenci Kariyeri Banner

Tim Cook, Steve Jobs ve Apple’dan ilhamla: “Cesur Olun, Dünyayı Değiştirin.”

Tim Cook, Steve Jobs ve Apple’dan ilhamla: “Cesur Olun, Dünyayı Değiştirin.”
Cesur adımları ve farklılığıyla dünyayı değiştiren kişilerden bir tanesi hiç şüphesiz kurduğu Apple markası ile Steve Jobs‘tur. Steve Jobs’un kurduğu Apple’ın şimdiki CEO’su Tim Cook, Duke Üniversitesi’nin 2018 Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Steve Jobs’un ve dolaylı yoldan Apple’ın stratejilerinden harmanla öğrencilere ilham verici bir konuşma yaptı.

Tim Cook, Duke Üniveristesi’nde 2018 mezunları için yaptığı açılış konuşmasında iklim değişikliğinden, yenilenebilir enerjiden, Apple’ın kullanımına kadar pek çok konuyu ele aldı. Konuşmasında Steve Jobs’u ve Apple’ın stratejisini de dinleyicilere hatırlattı.

“İnsanlar farklı bir şey denemeye cesaret edemedikçe hiçbir büyük meydan okuma çözülemedi veya kalıcı bir gelişme elde edilemedi.” diyerek Cook, Apple’ın pazarlama stratejisi “Think Different”a da gönderme yaptı.

timcooksc_503x307

Kendisi de Duke Üniversitesi mezunu olan Tim Cook, 2018 Duke mezunlarını Twitter’dan da tebrik ederek konuşmasına şöyle devam etti; “Dünyayı değiştirmenin bir yolu değil, bir vizyonu izlemekten geldiğine derinden inanan birisinden bir şeyler öğrenebildiğim için çok şanslıyım. O benim arkadaşım ve akıl hocamdı. Steve’in vizyonu ve büyük fikirleri bir şeyleri olduğu gibi kabul etmeyi reddetmesinden gelmekteydi.”

“Teknolojiden en iyi şekilde yararlanmanın mahremiyet hakkınızı ortadan kaldırmak anlamına gelen bahaneyi reddediyoruz. Yani farklı bir yol seçiyoruz, verilerinizin çok azını toplayıp mümkün olduğunca dikkatli, düşünceli ve saygılı olmak bizi ilgilendiriyor, çünkü biz bu verilerin size ait olduğunu biliyoruz.” diyerek son dönemde yaşanan Facebook skandalına ve kullanıcı bilgilerinin izinsiz kullanılmasına da gönderme yaptı.

Tim Cook konuşmasında sadece gizlilik konusuna atıfta bulunmakla kalmadı, ayrıca iklim değişikliği, Amerikalıların uğradığı eşitsizlikler ve #metoo hareketinden de bahsetti.

Tim Cook konuşmasını öğrencilere “Korkusuzluğunuzu bulun” çağrısıyla sonlandırdı. “Eğer dünyayı değiştirmeyi umuyorsanız korkusuzluğu bulmanız lazım. Korkusuzluğun sizi nereye götüreceğini bilmiyorsanız bile ilk adımı atacak cesarete sahip olmanız lazım.”

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.