Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Nasa Ufolarla İlgili Halka Açık Toplantı Gerçekleştirdi!

Son Dakika: Nasa Ufolarla İlgili Halka Açık Toplantı Gerçekleştirdi!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), UFO'larla ilgili beklenen halka açık toplantısını gerçekleştirdi. 2022 yılında kurulan UAP’leri (tanımlanamayan anormal olaylar) araştırma grubu halka açık gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşık dört saat boyunca elde ettiği bulgularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Eski astronot Scot Kelly, astronomi, oşinografi (okyanus bilimi) ve hatta gazetecilik gibi alanlardaki uzmanların bir araya geldiği 16 kişilik grup, konuyu detaylı bir şekilde ele aldı. Peki bu toplantıda yapılan önemli açıklamalar neler?

UFO'ların Varlığı Kabul Edildi Mi?

Toplantıya başkanlık eden astrofizikçi David Spergel açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve önemli noktalara değindi. Spergel’e göre şu ana kadar yaptıkları çalışmalardan öğrendikleri şey, tanımlanamayan olaylar ve cisimler hakkında daha fazla yüksek kalitede veriye ihtiyaç olması. Bu tarz verilerin eksikliği somut bir açıklama getirmenin ve UPA'leri anlamlandırmanın önündeki en büyük engel.

Ekip şu ana kadar 800 civarında gizemli rapor elde etmeyi başardı. NASA'dan astrofizikçi David Spergel  her ay 50-100 arası rapor aldıklarını belirtti. Ancak bunların %2 ila %5’inin gerçekten tanımlanamayan olaylar olduğunu belirtti.

Toplantıda ABD’nin batısında bir donanma uçağı tarafından çekilen bir video gösterildi. Videoda gökyüzünde ne olduğu anlaşılamayan bir nokta tespit edildi. Ancak daha sonra bu cismin,  ticari bir uçak olduğu anlaşıldı.

Sayıları az da olsa tanımlanamayan olaylar elbette var. NASA başından beri tanımlanamayan uçan cisimlerin (UFO) varlığını kabul ediyordu. Birçok kez UFO görüntüleri de paylaşmıştı. 

Spergel’e, “NASA Dünya dışı bir yaşamla karşılaştı mı?” sorusu soruldu.

Spergel, NASA'nın araştırdığı en önemli konunun dünya dışında yaşam olup olmadığı sorusu olduğunu belirtti ve şu açıklamayı getirdi: " Artık dışarda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya’nın ötesinde yaşam bulamadık ama bakınmaya devam ediyoruz." dedi.

Toplantıda UAP’lerle( tanımlanamayan anormal olaylar) ilgili elde edilen verilerin zor yorumlanabileceği ve kolayca çarptırılabileceğine değinildi. Spergel, Avustralya’daki araştırmacıların elde ettiği bazı radyo dalgalarını örnek göstererek konuştu. İlk başta dalgaların alışılmadık garip bir yapıya sahip olduğu görülmüştü. Ancak daha sonra araştırmacıları bu sinyallerin mikrodalgalardan geldiğini ortaya çıkardı.

Ekipte yer alan eski astronot Scott Kelly ise optik illüzyon konusuna değindi. Kelly, bir gün yardımcı pilotuyla ABD’de uçarken bir UFO gördüklerini zannetiğini ancak geri dönüp baktıklarında onun bir balon olduğunu anladıklarını söyledi.

Özetle NASA, dünya dışı yaşamı bulmak için çalışmalarını sürdürdüğünü; ancak daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ekip tanımlanamayan anormal olaylar (UAP) hakkındaki detaylı raporu ise Temmuz ayında paylaşacağını söyledi.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.