Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler ve Öğretmenler için Ücretsiz İngilizce Öyküler ve Kaynaklar

Öğrenciler ve Öğretmenler için Ücretsiz İngilizce Öyküler ve Kaynaklar
British Council Türkiye, Türkiye ve Birleşik Krallık’ın tanınmış çocuk kitabı yazarları ile bir araya gelerek, hem öğrenciler hem de öğretmenler için ücretsiz öyküler ve kaynaklar hazırladı.

Stories for Schools nedir?
Öykü setleri nasıl indirilebilir?
Öykü Paylaşımı (Story Sharing) Web Konferansı
Faydalı linkler
British Council Türkiye'ye ulaşın

Stories for Schools Nedir?
British Council Türkiye, Türkiye ve Birleşik Krallık’ın tanınmış çocuk kitabı yazarları ile bir araya gelerek, hem öğrenciler hem de öğretmenler için ücretsiz öykü ve kaynaklar hazırladı. Ünlü yazar Sevim Ak ile Britanyalı yazarlar Sophie Smiley ve Guy Bass, 12 farklı konuda hikâyeler yazdı.

Bu hikâyelere öğretmen eğitmenleri Aylin Koyalan, Merve Oflaz ve Özge Karaoğlu farklı ve eğlenceli öğrenme etkinlikleri ekledi ve tüm Türkiye’den İngilizce öğretmenlerinin ve İngilizce öğrenen öğrencilerin faydalanabileceği setler oluşturuldu. Her biri 14 – 17 yaş arası genç okuyuculara okuma tutkusu aşılamak için tasarlanmış bu kaynaklara, TeachingEnglish web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Öyküler ve destekleyici ders materyalleri Aralık ayından itibaren web sitemize düzenli aralıklarla yüklenecek. Bunun yanı sıra, öğretmenler için Türkiye’nin farklı şehirlerinde öykü anlatımı üzerine eğitim seminerleri düzenleniyor. Kaynak setlerini indirmek ve Türkiye çapında gerçekleştirilen diğer etkinlikleri takip etmek için British Council web sitesini ve Facebook sayfası düzenli olarak ziyaret edin.
Öykü Setleri Nasıl İndirilebilir?
Öykü setlerini TeachingEnglish web sitesi üzerinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Her bir öykü bilgisayarınıza PDF formatında indirebileceğiniz etkinlikler içeriyor. İçerisinde aynı zamanda öğretmenler için de notlar ve cevap anahtarları bulunuyor.

Simon Shephard’ın Okullara Öyküler projesinin ders içinde nasıl kullanabileceğine dair örnekler verdiği webinarı izleyebilirsiniz.
Öykü Paylaşımı (Story Sharing) Web Konferansı
9-10 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenen Öykü Paylaşımı Web Konferansı, British Council Türkiye tarafından düzenlenen ve tamamen online ortamda gerçekleşen ilk öğretmen konferansı oldu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından konuşmacılar, sunucular ve katılımcılar; öykülerini 56 ülkeden 641 dinleyiciyle paylaşarak, sınıfta öykülerden nasıl yararlanılacağı ve öğrencilerin okumaya nasıl teşvik edileceği konularında tecrübelerini anlattılar.

Web konferansı dâhilinde yer alan ve Türkiye’den ve dünyadan uzmanların katıldığı, yenilikçi ve etkileşimli uygulamalar, ülkenin her yanından öğretmenlerin aktif katılımıyla gerçekleşti. Konferansın kayıtlarına, TeachingEnglish web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Sınıfta Öykü Kullanımı ile İlgili Faydalı Linkler
http://www.teachingenglish.org.uk/article/story-telling-language-teachers-oldest-technique
http://www.teachingenglish.org.uk/article/using-stories-classroom
http://www.teachingenglish.org.uk/teaching-kids/tips-using-stories
http://www.teachingenglish.org.uk/activities/chain-story-telling
http://www.teachingenglish.org.uk/article/magic-story-time
http://www.teachingenglish.org.uk/activities/ask-imagine-story
http://www.teachingenglish.org.uk/language-assistant/games/one-word-stories

Daha fazla bilgi için British Council'a email gönderebilirsiniz.  TR-ELTTeamTurkey@britishcouncil.org.tr

Detaylar için:  British Council Türkiye

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.