Öğrenci Kariyeri Banner

NASA Yeni Bir Gökada Görüntüsü Kaydetti!

NASA Yeni Bir Gökada Görüntüsü Kaydetti!

Galaksimizdeki kara delikler üzerinde gözlem yapan gökbilimciler, yeni bir gökada görüntüledi. Hubble Uzay Teleskobu'yla görüntülenen gökadaya UGC 11537 adı verildi.

Bu hafta Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay gözlemlerinde oldukça büyük öneme sahip Hubble Uzay Teleskobu'yla muhteşem bir görüntü kaydedildi. Görüntüde, Aquila (Latince ‘kartal’ anlamına geliyor) takım yıldızında bulunan sarmal bir gökada dikkat çekti

Sarmal Gökada'nın Görüntüsü Aşağıda

nasa

Alınan bu görüntüde, gökadanın yandan görünümü yer alıyor. Hubble’ın Geniş Alan Kamerası'nın kızılötesi ve ışık yetenekleri sayesinde gökadanın merkezinin etrafında hareket eden sıkıca sarılmış sarmal kollar başarıyla kaydedildi. Bu gökada, Aquila takım yıldızında 230 milyon ışık yılı uzaklıkta ve samanyolu düzlemine yakın bir konumda. O kadar yakın ki galaksimizdeki yıldızlar görüntüde gözüküyor.

Görüntü, gökbilimcilerin uzak galaksilerin merkezlerindeki süper kütleli kara delikleri incelemek için tasarladıkları bir gözlemde kaydedildi. Hubble teleskobunun gözlemleri ve diğer teleskoplarla elde edilen veriler, gökbilimcilerin bu galaksilerdeki yıldızların kütle ve hareketlerinin ayrıntılı modellerini yapmalarına imkan tanıdı.

 

Kaynak için tıklayınız


Zeynep  Erim

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Erim..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.