Öğrenci Kariyeri Banner

NASA, Orman Yangınlarına Müdahale Edecek!

NASA, Orman Yangınlarına Müdahale Edecek!

NASA yöneticisi Bill Nelson, kurumun orman yangınları konusunda daha aktif olarak rol alacağını açıkladı. Bu anlamda yeni bir teknolojiden söz eden Nelson, bu teknoloji ile insanların orman yangınlarıyla ilgili gerçek zamanlı verilere doğrudan ulaşabileceklerini açıkladı.

Yaz mevsiminin yaşandığı kuzey yarım kürede etkisini göstermeye devam eden orman yangınları, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) de gündemine oturdu. NASA'nın açıklamalarına göre bu yardım teknolojisi, yalnızca ABD ile sınırlı olmayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarına "Asıl misyonumuz bu gezegeni korumaktır." ifadelerini kullanarak başlayan Bill Nelson, geliştirecekleri teknolojiler ile uydu görüntülerini itfaiye ekiplerine çok hızlı bir şekilde bildirme imkanı elde edecek. Ek olarak yangınlarda müdahalede kritik önem arz eden su yönetimi de yeni teknolojiler sayesinde daha kolay bir şekilde yapılabilecek.

Bill Nelson: "Asıl misyonumuz bu gezegeni korumaktır. Bu yüzden NASA yeni bir orman yangını programı yapmayı planlıyor. Program uydumuzdan ve hava gözlemlerimizden yani gökyüzündeki gözlerimizden yararlanacak. Teknoloji, yangınlarla mücadele eden kahramanları desteklemek için veriye dayalı araçlar geliştirecek. Onlar her çıkan yangını önlemeye çalışıyorlar." açıklamalarında bulundu.

NASA'nın dediğine göre eylül ayı itibarıyla Open ET isimli bir internet uygulaması yayınlanacak. Halka açık olacak bu uygulama, insanların orman yangınlarıyla ilgili anlık verilere anında ulaşmasını sağlayacak. NASA'ya göre Open ET ile sunulacak veriler, mevcut yangın tahmin ve ölçüm teknolojilerinden çok daha gelişmiş olacak. Bu uygulamayla birlikte itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale eden herkesin işi kolaylaşmış olacak.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.