Öğrenci Kariyeri Banner

Moda Sektöründe Devrim: ASOS, Aynı Kıyafeti Farklı Bedenlere Göre Mankenlerle Tanıtacak

Moda Sektöründe Devrim: ASOS, Aynı Kıyafeti Farklı Bedenlere Göre Mankenlerle Tanıtacak
Dünyaca ünlü "fast fashionyani "hızlı moda" perakende devi ASOS, modadaki kalıplaşmış beden anlayışlarına karşı etkileyici bir hamleyle karşımızda. Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamaya göre, aynı kıyafeti farklı bedenlerdeki mankenlerle, AR (Augmented Reality) (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisi aracılığıyla, tanıtarak müşterilerine kıyafetin kendilerinde nasıl duracağına dair daha somut bir fikir vermeyi amaçlıyorlar.

Eskiden, Asos.com'dan alışveriş yapacağınız zaman, bir kıyafetin sadece iki farklı bedendeki manken üzerinde duruşunu görebiliyordunuz. Şimdi yeni hamlelerinden sonra aynı kıyafeti mevcut olan tüm bedenlerdeki mankenlerin üzerinde görebileceksiniz. Böylece müşteriye online alışverişte çok daha iyi bir deneyim sunacak.

5ab52a39095b1121008b4578-1136-852

Bu değişikliği ilk olarak, Asos.com reklam yapmadan önce bir kullanıcı fark ediyor ve "Aman tanrım! Artık Asos.com'u daha çok seviyorum!" diye Twitter adresinden paylaşıyor. Ardından Asos.com, resmi twitter hesabından müşterilerinin bu tweetini alıntılıyor ve bu girişimlerini resmi olarak duyurmuş oluyorlar. Dijital medyanın etkili kullanım örneklerinden biri olan bu açıklama tarzından sonra marka, InStyle dergisine bir açıklama yapıyor: "Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için her zaman en yeni teknolojileri deniyoruz. Şimdi de en iyi deneyim için artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanıyoruz, böylelikle kıyafetlerin kendi bedenlerinde nasıl duracağını çok daha iyi anlayabilecekler."

EKRANWOWASSSOS

Şimdilik, online mağazada sadece bazı kıyafetler için farklı beden uygulaması sunuluyor. Fakat Asos.com bütün kıyafetler için bu yeniliği getireceklerini ve üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Kalıplaşmış güzellik algılarına karşı yapılmış bu hamleden önce de geçtiğimiz yıl Asos, mayo ve bikinilerini tanıtmak için yara ve sivilce izlerine sahip modeller kullanmıştı. Tabii ki, bu hareketi de çok ses getirmiş ve ilgi toplamıştı. Kalıplaşmış algılara karşı bir sonraki hamlelerinin ne olacağını bilmiyoruz ama iyi bir strateji izledikleri kesin.

Özgün Çeviri ve Yorum: Özge Özışıklıoğlu

KAYNAKÇA

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.