Öğrenci Kariyeri Banner

İnternetteki İçerikleri Dergi Formatında Sunan Flipboard, Hacklendi !

İnternetteki İçerikleri Dergi Formatında Sunan Flipboard, Hacklendi !
Temmuz 2010’da geliştirilen kullanıcıların internetteki içerikleri kendi ilgi alanlarına göre kategorize edebildiği ve bu içerikleri bir dergi formatın da sunan Flipboard hacklendi.

Her ay 150 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama saldıraya uğradı. Flipboard tarafından yayınlanan güvenlik uyarısına göre, veritabanlarına "yetkisiz erişim" 2 Haziran 2018 ile 23 Mart 2019 ve 21 Nisan 2019 ile 22 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.Hackerların  bu süreçte Flipboard kullanıcı bilgilerini içeren belirli veritabanlarının potansiyel olarak elde edilmiş kopyalarına sahip olduğu doğrulandı.

Flipboard'a göre ele geçirilen veritabanları gerçek isimler, kullanıcı adları, kriptografik olarak korunan şifreler ve e-posta adresleri dahil olmak üzere hesap kimlik bilgilerini içermektedir. Bu aşamada tam olarak kaç kullanıcının ihlalden etkilendiği bilinmemektedir. Flipboard 2012’den önce oluşturulan veya değiştirilen şifrelerde daha zayıf bir algoritma olduğunu kabul etmiştir. Flipboard hesaplarını sosyal medyaya ve diğer üçüncü taraf hesaplara bağlamak için kullanılan dijital belirteçler var ve bunlar veri tabanlarında saklanmaktaydı.

Flipboard yetkisiz erişimi keşfettiğinde, 23 Nisan'da, harici bir güvenlik şirketinin yardımıyla bir soruşturma başlattı. Flipboard tüm kullanıcı şifrelerini sıfırlama önlemini almıştır. Saldırganlar tarafından üçüncü taraf veya sosyal medya hesaplarına erişildiğine dair bir kanıt olmamasına rağmen, tüm dijital belirteçleri de değiştirdi veya sildi.

Kullanıcılar Flipboard hesaplarını kullanmaya devam edebilir, ancak şifrelerini güncellemeleri istenmektedir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.