Öğrenci Kariyeri Banner

İlk İzlenimleri Kontrol Etmek ve İnsanları Etkilemek İçin 6 İpucu

İlk İzlenimleri Kontrol Etmek ve İnsanları Etkilemek İçin 6 İpucu
ilk_izlenim_onemi

Diyelim ki bir eğitime, etkinliğe ya da toplantıya katılacaksınız. Yeni insanlarla tanışacaksınız. İnsanların fikirlerini ve önyargılarını yönetmek her ne kadar zor olsa tek kelime bile etmeden karşınızdakini etkilemek ve ilk izlenimleri kontrol edebilmek için birkaç basit ipucu mevcut.

 

1) Göz bebeklerini ve kaşlarını takip edin. 

goz_odaklanmak
Biriyle konuşurken anlattıklarınızın ilgisini çekip çekmediğini anlamak istiyorsanız göz bebeklerini takip edin. Eğer ilgisini çekmişse göz bebekleri giderek büyür. Karşınızdaki kişi ilgilendiğini belli etmek istemese bile sizden saklayamaz. Çünkü göz bebekleri kontrol edilmez bir organımızdır. İstem dışı tepkiler verir.

Biriyle ilk kez tanışıyorsanız kaşlarını takip edin. Kaşlarını yukarı doğru kaldırıyorsa, sizinle tanışmayı önemsiyor demektir.

GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.

 

[ad name="Google Adsense"]



2) Temas, büyük önem taşır.

temas
Biriyle tanışırken tokalaşmanın yanı sıra size dokunursa, yani kolunuzu veya omzunuzu tutarsa bu, sizinle tanışmayı çok önemsediği anlamına gelir.

[ad name="Google Adsense"]



3) Öncelik tanıyın.

oncelik_verme
Birinin size güvenmesini istiyorsanız önce onun konuşmasına izin verin. Bunu bir soru sorarak yapabilirsiniz. Böylece karşınızdaki kişi sizin dinlemeye, dolayısıyla anlamaya açık, güvenilir biri olduğunuzu düşünür.

[ad name="Google Adsense"]



4) Renkleri hafife almayın.

renkli-giyinme
Gideceğiniz bir yerde insanların size güvenmesini istiyorsanız, mavi giyinin. Mavi giyen insanların daha sakin mizaçlı ve güvenilir olduğu düşünülür.

Gideceğiniz yerde insanları etki altında bırakmak istiyorsanız kırmızı giyinin. Bu renk diğer insanların gözünde güçlü ve enerjik algısı yaratır. Ayrıca kırmızı giymek karşı cinsin bilinçaltında, daha tutkulu bir aşık olduğunuz düşüncesini yaratır.

Gittiğiniz yerde insanların sizi yaratıcı biri olduğunuzu düşünmesini istiyorsanız yeşil giyinin. Yeşil renk doğayla özdeşleştirilir. Şu hayatta elbette doğadan daha yaratıcı bir şey de yoktur.

[ad name="Google Adsense"]



5) Onaylamayla sakinleştirebilirsiniz.

yes
Sizinle ilgili bir sorununu paylaşan birini dinlerken başınızı aşağı-yukarı sallayarak onaylama hareketi yapın. Böylece karşınızdaki kişi rahatlayacak, eğer saldırgan bir tavrı varsa istemese dahi yumuşayacaktır.

[ad name="Google Adsense"]



6) Konuşurken çeneye dikkat edin!

cene
Araştırmalara göre, konuşurken çenesini aşağı eğenler daha itaatkar, yani yönlendirilmeye açık, çenesini yukarı doğru kaldırarak konuşanlar ise daha dominant, yani karşındakini yönlendirmeye istekli insanlardır.

[ad name="Google Adsense"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.