Öğrenci Kariyeri Banner

Gerçek Hikayelere Dayanan En İyi Yabancı Filmler!

Gerçek Hikayelere Dayanan En İyi Yabancı Filmler!

Farklı farklı konularıyla film izlemeyi herkes sever. Özellikle seçilen filmler gerçek hayatlara dayanıyorsa içlerinden kendimize pay çıkarmak daha keyif vericidir. Zamanınızı eğlenerek geçirmeniz ve izleyerek öğrenmeniz için gerçek hikayelere dayanan yabancı film yapımlarını sizler için derledik.

1- Özgürlük Yolu

2007 yapımı olan Into The Wild, Sean Penn tarafından yazılıp yönetilen biyografi filmidir. Üniversiteden dereceyle mezun olan ve aynı zamanda başarılı bir sporcu olan Christopher McCandless, ailesine bir konuşma yaparak bütün sorumluluklarını ardında bırakır. Ardındansa bir yolculuğa çıkacağını söyler.

2- En Karanlık Saat

Darkest Hour, Winston Churchill’in başbakanlığı ele aldığı bir dönemi konu almaktadır. Bu dönem aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı’nın yeni başladığı bir dönemdir. Mevcut başbakan Neville Chamberlain istifa etmiştir ve Churchill şimdi onun koltuğundadır.

3- Ekim Düşü

Ekim Düşü, Joe Johnston tarafından yönetilen ve Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Chris Owen ve Laura Dern’in oynadığı 1999 Amerikan biyografik drama filmidir. Film, Lewis Colick’in aynı adlı anı kitabından uyarlanmıştır. 

4- Zoraki Kral

4 dalda Oscar ödülü bulunan film, Kral 6. George’un hikayesini anlatmaktadır. George, 1936’da beklenmedik şekilde kardeşinin tahttan çekilmesiyle zor durumda kalır. George aynı zamanda kekemedir. Halk önünde konuşma yaparken ciddi şekilde zorlanmaktadır. Bu nedenle kekeme sorununu gidermek için bir doktor arayışına girer.

5- Bir Amerikan Suçu

Tommy O’Haver’ın yönettiği 2007 yapımı Bir Amerikan Suçu, dram, polisiye filmidir. Elliot Page ve Catherine Keener’ın başrollerinde olduğu ve gerçek hikayelere dayanan film, 1965’te yaşanan bir olayı anlatmaktadır. Filmde iki kız kardeşin başka bir aileye emanet edilmesini anlatılmaktadır.

6- Dalgalara Karşı

Film, Bethany Hamilton’ın hikayesine dayanmaktadır. Hamilton en iyi arkadaşı Alana Blanchard ile küçük yaştan beri sörfe karşı ilgileri vardır. Beraber yaptıkları bu sporu büyük yaşlarına kadar getirmişlerdir. Bir gün Hamilton ve Blanchard beraber sörf yaptıkları sırada Hamilton bir kolunu suyun üzerine koyar. O sırada beklenmedik bir şekilde kaplan köpekbalığı tarafından saldırıya uğrar.

7- Göklerin Hakimi

Charles Higham’ın 1993’te yazdığı romana dayanan film, havacılığın öncüsü Howard Hughes’un 1927’den 1947’ye kadar olan hayatını anlatmaktadır. Hughes bu sürede başarılı bir film yapımcısı ve bir havacılık patronu olurken aynı anda şiddetli obsesif-kompulsif bozukluk nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirmeye başlamaktadır.

8- Düşler Ülkesi

2004 yapımı biyografik film olan Düşler Ülkesi, oyun yazarı J. M. Barrie’nin hayatını anlatırken Peter Pan’ı yaratması için ona ilham veren aile ilişkisine odaklanmaktadır. 1903 yılında son oyunu Little Mary’nin kötü karşılanmasının ardından Barrie, dört küçük oğlan çocuğuyla karşılaşır ve aralarında derin bir bağ oluşur. Bu küçük çocuklardan ilham alan Barrie, Peter Pan’ı oluşturur.

9- Kaptan Phillips

2009 Alabama kaçırma olayına dayanan film, Somalili korsanlar tarafından rehin alınan Amerikalı bir ticaret denizcisi Kaptan Richard Phillips’in hikayesini anlatmaktadır.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.