Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Türk Biyografi Filmleri!

En İyi Türk Biyografi Filmleri!

Yaşanmış hayat hikayeleri ve başarı öyküleri ile dolu en iyi Türk biyografi filmlerini listeledik. İşte en iyi Türk filmleri arasında da yer alan, tarihe yön verenv kişilerin yaşanmış hayat hikayelerini anlatan biyografi filmleri...

Bergen (2022) - IMDb: 7.2

Bergen'in hayatını anlatan filmde, Bergen olarak bilinen Belgin'in Ankara'dan Adana'ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan öyküsünü anlatıyor.

Türk İşi Dondurma (2019) - IMDb: 6.4

Türk İşi Dondurma, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. 

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu (2019) - IMDb: 8.3

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu ediyor.

Operation Cicero (2019) - IMDb: 6.6

Çiçero, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren ve Almanya'nın bozguna uğramasında etkin payı olan casus Çiçero'nun savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını konu ediyor.

Müslüm (2018) - IMDb: 7.7

Hakan Günday tarafından kaleme alınan film, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, ve eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor

Bizim İçin Şampiyon (2018) - IMDb: 8.3

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor.

Ayla (2017) - IMDb: 8.4

Ayla, Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulduğu beş yaşındaki bir kızın yaklaşık bir buçuk yıl boyunca bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adını verdiği kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor.

Kelebeğin Rüyası (2013) - IMDb: 7.7

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. 

Gergedan Mevsimi (2012) - IMDb: 6.4

İranlı şair Sahel Farzan, 30 yıllık mahkumiyet hayatından sonra serbest bırakılır. Fakat ailesini yaşadığı halde onun öldüğü haberini almış, sonrasında da ülkeyi terk ederek Türkiye'ye İstanbul'a yerleşmişlerdir.

Veda (2010) - IMDb: 7.2

Veda, Salih Bozok'un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk'ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikâyesini konu ediniyor.

 

 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.