Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk‘tan Başarı Merdivenleri İçin 3 Önemli Adım

Elon Musk‘tan Başarı Merdivenleri İçin 3 Önemli Adım

Son günlerde SpaceX ile uzaya insan gönderen ilk özel şirketiyle,  ya da Tesla model arabalarıyla temiz enerji kullanan en hızlı spor araba üreten şirket olma ünvanına;  sahip 40'lı yaşlarının ortalarında dört ayrı alanda, dört milyar dolarlık şirketi yöneten Elon Musk , "Gerçek Demir Adam" olarak ün kazandı. Peki bu başarısının arkasındaki sır nedir?

1) Birden Fazla Alana Odaklan

Sık sık bize söylenen,  bir şeyde en iyisi olmak için sadece uzmanlaşmak istediğimiz alana odaklanmamız gerektiği kuralının aksine, Musk gibi bu kuralı çiğnememiz gerektiği konusunda ısrar ediyor.

odaklanmak

Musk’un uzmanlığının roket bilimi ve mühendisliğinden yapay zekâ ve fiziğe kadar değişmesi gibi, birden fazla alanda kendini geliştirdiğinde, diğerlerine göre bilgi avantajına sahip olma olasılığı daha fazladır.

2) Bilgini Aktarmayı Öğren

Bir genç olarak, Musk'un bilim kurgu, felsefe, din ve programlama gibi sayısız disiplinde günde iki kitap okuduğu bilinmektedir. Böylece Musk, birden fazla alanda bilgi edinebilmiş ve öğrendiği bir şeyi bir bağlamda aktarabilmiş ve bir başkasına uygulayabilmiştir.

 

bilgiaktarimi

“Öğrenim aktarımı” olarak bilinen bu yapı Musk'un parlamasını sağlamış ve başarı için sabit bir denklem olmamasına rağmen, kesinlikle başlamak için iyi bir özellik olmuştur.

3) Keşfet ve Yeniden Yapılandır

Araştırmacılar,  birkaç röportajı analiz ederek, Musk'un öğrenme transferini desteklemek için kullandığı iki aşamalı süreci tespit edebildi. Bunlardan ilki keşfetmek. "Kontrast oluşturan davalar" olarak da bilinen bir olgu olan, bir şey öğrendiğimizde birçok farklı örneğe bakmak önemlidir düsturunu da işin içine katarak keşfetmeye yönelim başarının en büyük adımlarından birisidir. Buna göre,  başarılı olmak için “birçok farklı yaklaşımı araştırmak, her birini deşifre etmek ve sonra bunları karşılaştırmak ve karıştırmak” gerektiğini söylüyor.

kesif

Musk'un öğrenme aktarma sürecinin ikinci aşaması, daha önce öğrendiği ilkeleri ayrı alanlarda yeniden yapılandırmayı içerir. Örneğin, SpaceX'i oluşturmak için havacılık, Tesla'yı oluşturmak için otomotiv ve Paypal'ı inşa etmeye yardımcı olmak için yazılım teknolojisi.

KAYNAK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.