Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT'de Kritik Veri Sızıntısı!

ChatGPT'de Kritik Veri Sızıntısı!

Geçtiğimiz pazartesi günü ChatGPT kullanıcılarının, başka kullanıcıların geçmişini görmesine neden olan hata, ChatGPT Plus kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin sızdırılmasına sebep oldu. 

Son dönemlerde tüm dünyada gündem olan ve son yılların en önemli teknolojik yeniliği olarak gösterilen ChatGPT, bu kez büyük yenekleri ile değil, kritik bir veri sızıntısı nedeniyle gündem oldu. Yapay zeka botunu kullanan kişilerin kredi kartı bilgilerinin internete sızdığı ortaya çıktı.

Önce Kullanıcıların Arama Geçmişi, Ardından Kredi Karı Bilgileri Sızdırıldı!

Open AI, 20 Mart Pazartesi günü ChatGPT'yi geçici olarak kapatmıştı. Çünkü ChatGPT'de, kullanıcıların diğer kullanıcıların ChatGPT geçmişini görüntülemesini sağlayan bir hata oluşmuştu. Şirket, 24 Mart Cuma günü ise durumu açıklayan bir blog yazısı yayınladı. Open AI, söz konusu hatanın giderildiğini söylerken önemli bir itirafta da bulunmuştu.

Dijital pazarlama uzmanı Halil İbrahim Er, olaya ilişkin şu Tweet'i paylaştı:

"ChatGPT hacklendi. Bugün kredi kartım üzerinden yabancı bir firma tarafından çekim yapılmaya çalışıldı. Bankamı arayıp konu hakkında bilgi aldım. Kart bilgilerinizi değiştirin yada kartınızın internet alışverişini kapatın. Konu hakkında mail atılmış fakat bence sandıklarından çok daha fazla bilgimiz gitti.. En kısa zamanda kart iptal, yeni kart talebi vereceğim"

Open AI'nin açıklamasına göre 20 Mart Pazartesi günü 9 saat boyunca tüm ChatGPT Plus abonelerinin yüzde 1,2'lik kısmının kredi kartı numaraları gibi ödeme bilgileri de diğer kullanıcılar tarafından görünür oldu. 

Şirketin açıklamasına göre söz konusu veri sızıntısı, ChatGPT'nin aynı anda abonelik onayı ya da abonelik bilgilerinin gösterilmesi gibi istekler geldiğinde bu A kişisinin isteğine B kişisinin bilgileriyle yanıt vermesi sonucu ortaya çıktı. Open AI, sızıntıdan etkilenmiş olabilecek kullanıcılara ulaştıklarını dile getirirken kullanıcılar için devam eden bir risk olmadığını belirtti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.