Öğrenci Kariyeri Banner

Çalar Düşünce ve Beyaz Ayı :)

Çalar Düşünce ve Beyaz Ayı :)
Yaşadığın olumsuz olayların içinden kaçmaya çalışırken her seferinde ona sobelendin değil mi? Ya da öldürmeye çalıştığın geçmişinin, zihninde tekrar yaşamak için mücadele etmesine şahit olduğun zamanlar oldu mu? Peki kapını alacaklı gibi çalan düşüncelere, evde yokmuşsun gibi davranmaya çalıştığın cevabın "Evet" ise 'Beyaz Ayı Sendromu' yaşıyorsun demektir.

ll

Nereden çıktı bu beyaz ayı peki? Bir gün Rus yazar Tolstoy,erkek kardeşinden evin bir köşesine geçmesini isteyerek beyaz ayıyı hiç aklına getirmemesini istedi. Erkek kardeşi tüm çabalarına rağmen bir türlü beyaz ayıyı aklından çıkaramadı.

tolstoy2

Bu deneyi daha sonra inceleyen psikologlar, insanın bir türlü denetleyemediği ve kendi kendine tekrar ortaya çıkardığı saplantılı düşüncelerine beyaz ayı sendromu adını verdiler.

mbtfB7Ld9HCTAAah-636475680219027414

Aslında düşünmemek için direndiğimiz olayları,  uykumuzun en güzel yerinde çalan ertelenme modundaki alarmlara benzetebiliriz. Alarmı ertelemeye aldığımız sürece o sesi duymaya mecburuz ta ki alarmı kapatana kadar. Nasıl ki alarmdan kurtulmak için kapatmak gerekiyor olumsuz düşünceleri de susturmak için ertelememek gerekiyor. Aksi takdirde mutluluğumuzu kısıtlayan zincirlere dönüşebilirler.

Özgün İçerik: Emine Kaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.