Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Kariyerin Yolları

Başarılı Kariyerin Yolları
basarılı_kariyer

Kariyer koçu Kathy Caprino’ya göre insanların başarıya ulaşamamasındaki asıl sorun dış etkenler değil, insanların kendileri hakkında bilmediklerinden kaynaklanıyor. Caprino, Forbes’ta yayımlanan yazısında başarılı kariyerin yollarını sıraladı:

İletişim
iletisim

İşinizde başarılı olabilmek için güçlü, efektif ve net bir şekilde iletişim kurabilmek çok önemli. Eğer düzgün bir
iletişim kurup, fikirlerinizi karşı tarafa net olarak aktaramazsanız destekçi de kazanamazsanız, başarılı olma şansı düşer. Yakın zamana kadar dışa dönük karakterlilerin bu konuda daha rahat oldukları düşünülürdü. Ancak, yapılan son araştırmalar içe kapanık karakterlerin de iletişimini güçlendirip liderlik özellikleri elde edebildiğini gösteriyor.


[ad name="Google Adsense"]
Güçlü ilişkiler kurmak
guclu_iliski

Çalışanların büyük çoğunluğunun kendi kariyerlerinde hataya düştüğü noktalardan biri tek başına hareket etmeye çalışmak. Ancak, çalışma arkadaşlarıyla, müdürleriyle sağlam ilişkiler kuramayanlar, ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar kariyerlerinde başarılı olamıyorlar.

Efektif fikirler üretmek
ideal

Çalışanlar, gün içinde kimle öğle yemeğine çıkacaklarından tutun, hangi görevleri kabul edeceklerine kadar pek çok konuda karar vermek zorunda kalıyorlar. Bu kararları verirken sizin isteklerinize uyup uymadığı, size bir katkısı olup olmayacağı, yeni fırsatlar yaratıp yaratmayacağı gibi sonuçları anlamak gerekiyor.

Liderlik
lider

Başarılı bir kariyere sahip olmanın en önemli yöntemlerinden biri başkalarını etkilemenin, motive etmenin yollarını bulmak, kişilerin güvenini ve desteğini kazanabilmek. Şunu unutmamak gerekir ki, yaptığınız her hareketin, söylediğiniz her kelimenin, liderlik vasfınıza ya olumlu ya da olumsuz yönde etkisi oluyor.

Kendinin avukatı olmak
avukat

Profesyonel hayatta, sürekli kendiniz için veya ekibiniz için avukatlık yapmak durumunda kalıyorsunuz. İşte, bunu yapabilmek, kendinizin ve ekibinizin fikirlerini savunabilmek için güçlü bir konuşmacı olmak zorundasınız. Aksi halde sizin yerinize başkaları başarılı oluyor.

Kariyer planlaması
kariyer

Eğer siz müdahale etmezseniz, kariyeriniz doğru yolda gitmeyebilir. Kariyerinizi doğru yola sokabilmek için öncelikle ne istediğiniz bilmeniz gerekiyor. Gelecekte, yaşınız ilerlediğinde geri dönüp baktığınızda ne yapmak isterdiniz, hangi konularda çalışmak isterdiniz? Bunların cevabını şimdiden verebilmek önemli.


Kaynak




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.