Öğrenci Kariyeri Banner

Aynı Anda İki Dil Öğrenmek İçin İpuçları

Aynı Anda İki Dil Öğrenmek İçin İpuçları

Yeni bir dil öğrenmeye başladığınızda ilk 6 ay çok önemli. Azminizi kaybetmeden sabırla çalışmalı ve çok emek vermelisiniz. Çoğu alanda aynı anda birçok iş yapmanın verimi düşürdüğü bilinen bir gerçek. Gerçek başarının anahtarı bir alana odaklanıp onda yoğunlaşmak. Diğer yandan dil öğrenmek için bolca vaktiniz varsa ve bunun hakkını vermek istiyorsanız bu gözden geçirmeniz gereken bir seçenek. Bunu başardığınız takdirde zaman yönetimi için müthiş bir tecrübe edinmiş olacaksınız.

Aynı anda ikiden fazla dili öğrenmeye kalkmanızı önermem. Zorlayıcı bir macera olmasının yanında size pek bir getirisi olmayacaktır. Sadece veriminizi düşürür.

1-Birbirinden Yapı Olarak Farklı Dilleri Seçin

Aynı anda İspanyolca ve Fransızca öğrenmeye kalkmak iyi bir şeçim değil. Birbirlerine çok benzediklerinden dolayı bir süre sonra bu dilleri karıştırmaya başlayabilirsiniz. Yapılan bu çalışma hatasından dolayı iki dil için de akıcı konuşmanız normalden daha zor hale gelir. Öğrendiklerinizi kalıcı hale getirmeniz de gittikçe zorlaşır.

2-Öncelikli Dili Belirleyin

Yeni diller öğrenmek her zaman ilgi çekici gözükse de aklınızdan çıkarmamanız gereken önemli bir gerçek var. Üç dili başlangıç düzeyinde bilmektense bir dilde uzmanlaşmak her zaman daha iyidir. Size daha büyük getirileri olacaktır.

3-Azimli ve Sabırlı Ol

Dil konusunda yeteneksiz olduğunuz gibi bir düşünceniz varsa bunu aklınızdan çıkarın. Unutmayın, dil öğrenmek geliştirilebilecek bir beceridir. Asla pes etmeyin, sadece çalışmaya devam edin. Dil oldukça sabır ve emek isteyen bir alan. Sabırlı ve ısrarcı olursanız karşılığını alacaksınız.

4-Her Gün Tekrar Et

Geldik yeni öğrenmeye başladığınız her şey için geçerli olan altın kurala: sık ve sürekli tekrar yapmak. Bu kural yeni öğrenmeye başladığınız dil için de geçerlidir. Ne kadar sık tekrar yaparsınız bilgilerinizi o kadar pekiştirir ve kalıcı hale getirirsiniz. Özellikle dile yeni başladığınızda alışma süreci zaman alacağından tekrarları aksatmamak ayrı önem taşıyor.

5-Plan Yap

O hafta hangi dil için ne kadar zaman harcayacağınızı önceden planlayın. Planı birebir uygulayamayabilirsiniz. Olası aksaklıkları göz önünde bulundurarak planlarınızı esnek yapın ve uygulayın. Kendinizi disipline etmeyi öğrenirseniz her alanda faydasını göreceksiniz.

6-İki Dili De Farklı Karakterle Kodlayın

İki dili aklınızda farklı karakterlerle kodlayın. En basitinden bu bir renk olabilir. İki dil için ayırdığınız defterlerinizin rengi ya da çalışırken kullandığınız kaleminizin rengi ikisi arasındaki farkı daha belirgin hale getirecektir. Ya da kelime kartları kullanmak istiyorsanız ikisinin rengini farklı yapabilirsiniz.

7-Aynı Konuları İki Dilde De Çalış

Bir konuya çalışırken iki dildeki karşılıklarını farklı renklerde yazabilirsiniz. Bu dillerden birindeki seviyeniz daha iyiyse daha rahat edeceksiniz. Bu yöntem beyninizin diller arasında geçiş yapmasını kolaylaştıracaktır.

8-Kendi Çalışma Yöntemini Keşfet

Unutmayın herkesin öğrenme yöntemi farklıdır. Kendinizi ne kadar iyi tanırsanız öğrenme süreciniz o kadar verimli geçer. Uyguladığınız yöntemlerden ne kadar verim aldığınızı not edin. Kendiniz için en iyi olanı belirleyin ve onlara yoğunlaşın.Unutmayın, başarının temel anahtarı kendini tanımaktır.

KAYNAK


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.