Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'da Eğitim Bursu İmkanı

Avrupa'da Eğitim Bursu İmkanı

Avrupa'da öğrenim görmeyi düşünen ya da isteyen bir öğrenci misiniz? O vakit bur almak için harika bir zamanlama! Burslar çoğu öğrencinin kaliteli eğitim şansını arttırırken yaşam standartlarını arttırmaktadır. Pek çok şirket her alanda yurt dışı deneyimli mezun öğrencileri işe alımda öncelik tanıyor bu ve buna benzer birçok etkeni göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririz. Kendinize ve hayallerinize en uygun bursu bulup kabul edilmeniz dileğiyle.

 

1. UNIVERSITY of TWENTE SCHOLARSHİP- HOLLANDA

Twente Üniversitesi, Hollanda’da eğitim almak isteyen Avrupa Birliği dışından öğrencilere yüksek lisans programlarında burslu okuma şansı sunuyor. Aralarında uygulamalı matematik, biyomedikal mühendislik, kimya mühendisliği, nanoteknoloji, sağlık bilimleri, psikoloji, kamu yönetimi gibi çok sayıda alanda yaklaşık 50 adet burs veriliyor. Başvurular için üniversitenin resmi sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

 

hollanda burs

 

  • Burs değeri: Bir yıl boyunca 3.000€ ile 22.000€ arasındadır ve ikinci yıl için de yenilenebilir. 

  • Burs başvurusu için son tarih: 1 Şubat ve 1 Mayıs 2021’dir.

 

2. UNIVERSITE PARIS-SACLAY INTERNATIONAK MASTER'S SCHOLARSHIP-FRANSA

Fransa’da yüksek lisans yapmak istiyorsanız, Paris-Saclay Üniversitesi tüm akademik alanlarda uluslararası öğrenciler için burslu eğitim imkanı sunuyor. Burs başvurusu için 30 yaşından daha büyük olmamak, bir yıldan az süredir Fransa’da yaşayan yabancı öğrenci olmak ve eğitimleri sırasında bir öğrenci değişim programı ile Fransa’da bulunmuş olmak gerekir. Daha fazla bilgi için bu linke göz atabilirsiniz. 

fransa burs
 

 

  • Burs değeri: Yıllık 10.000€’dur ve program türüne göre 1 ya da 2 yıl süreyle verilir. 

  • Burs başvurusu için son tarih: 16 Mayıs 2021’dir.

 

3.UNIVERSITY of BOLOGNA STUDY GRANTS-İTALYA

1088 yılında kurulan, bilim ve sanatın önde gelen isimlerine ve köklü bir tarihe şahitlik eden dünyanın en eski üniversitesinin, İtalya’da burs veren kurumlar arasında olduğunu biliyor musunuz? Bologna Üniversitesi, tüm dünyadan uluslararası öğrencilere, lisans ve yüksek lisans derecesinde finansal destekler sunuyor. Üniversite burs başvuruları için kurumun sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

italya burs

 

  • Burs değeri: Burslar tam öğrenim ücreti ya da eğitim masraflarını karşılar. 

  • Burs başvurusu için son tarih: Yüksek lisans programları için 31 Mart  2021 ve lisans programları içinse 30 Nisan 2021’dir.

 

4.UWE MILLENNIUM SCHOLARSHIP-İNGİLTERE

İngiltere’nin geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan köklü üniversitelerinden biri olan University of the West of England, yüksek lisans derecesinde Avrupa’da eğitim almak isteyen öğrencilere bir akademik yıl için %50 öğrenim ücretini karşılayan  finansal destekler sağlıyor. Yüksek lisans burs başvurusu için kurumun resmi web sayfasına göz atabilirsiniz. 

 

ingiltere burs

  • Burs değeri: Bir akademik yıl için %50 öğrenim ücretini kapsıyor. 

  • Burs başvurusu için son tarih: 30 Haziran 2021’dir.



5. EPFLGLOBALEADERS FELLOWSHIP PROGRAMME-İSVİÇRE

İsviçre’nin en iyi ikinci üniversitesi olarak bilinen Ecole Polytechnique Federale de Lausanne’in öğrencilerinin neredeyse yarısı yurt dışından geliyor. Üniversite her yıl, doktora derecesinde eğitim almak isteyen 48 adaya, 4 yıl geçerliliği olan finansal destekler sunuyor. Detaylı burs rehberi için bu linke göz atabilirsiniz. 

 

isviçre burs

  • Burs değeri: 1.935€ aylık maaş verilir. 

  • Burs başvurusu için son tarih: 15 Nisan 2021’dir, ancak her doktora programının son tarihe kadar başvuruda bulunmanız gereken kendi tarihleri vardır. 

6. LEIDEN UNIVERSITY EXCELLENCE SCHOLARSHIPS-HOLLANDA

1575 yılında kurulmuş Hollanda’nın en eski eğitim kurumu olan Leiden University, dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alır. Hollanda’da yüksek lisans eğitimi almak istiyorsanız, Leiden Üniversitesi'nin Mükemmellik Burs Programı-LExS, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı-AEA dışı öğrencilere tam zamanlı yüksek lisans programlarında üniversite öğrencilerine burs başvurusu imkanı sunuyor. Burs başvurusu nasıl yapılır merak ediyorsanız, daha ayrıntılı bilgi için üniversitenin sayfasına göz atabilirsiniz. 

 

  • Burs değeri: Öğrenim ücretinin 10.000€’ ya da 15.000€’luk bir kısmını ve toplam okul ücretini karşılar. 

  • Burs başvurusu için son tarih: 1 Şubat ve 1 Ekim 2021’dir. 

ÖZGÜN İÇERİK

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.