Öğrenci Kariyeri Banner

91 Milyar Dolarlık Adam!

91 Milyar Dolarlık Adam!
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Jeff Bezos'tan bahsetmek istiyorum, hani şu Amazon'un sahibi olan adam. Bu adam geçenlerde dünyanın en zengin adamı unvanını Bill Gates'ten aldı.Bay Bezos 53 yaşında ve şuan Amazon dışında bir çok şirketle çalışıyor. Ayrıca Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'inde içinde olduğu Forbes dergisinin en değerli girişimciler listesinde ilk beşte yer alıyor. Peki Jeff Bezos hakkında başka neler biliyoruz? Size Jeff Bezos hakkında muhtemelen bilmediğiniz 5 bilgi ile karşınızda olmaktan gurur duyarım.

İlk olarak Bay Bezos'un Harcamalarına Değinmek İstiyorum


051316opinionamazon

 

Dünya'nın en zengin adamlarından biriyken yani bu yılın başından bahsediyorum. Bay Bezos Washington DC'de olan eski bir tekstil müzesine 23 milyon dolar ödemiş ve orayı aile evine çevirmiş. Bay Bezos'un çok özel komşuları olduğunuda paylaşmak istiyorum. Obama ve İvanka Trump ile komşu olan bu dostumuzun aynı zamanda Beverly Hills'te ve Seattle da evleri var. Benim anladığım kadarıyla Bay Bezos kaliteli yerden kaliteli ev almak gibi bir huyu var. Buna benzer bir çok harcamaları olan Bay Bezos Roket bilimine de çok ilgili sırf bunun için her yıl Amazon'un stokunda ki 1 million doları blue origin adlı projeye yatırıyor. Bu projenin içeriği uzaya yolculuk. Ellon Musk'ında bu konu üzerine ciddi yatırımlar yaptığını hatırlatmak isterim.

Ayrıca Bay Bezos Çok Cömert Biri


iJ3SXNWZP

 

Şimdi diyebilirsiniz ki adam dünyanın en zengin insanı bırakında paylaşsın, hayır işlesin, haklısınız. Bay Bezos Seattle göbeğinde olan Amazon şubesinden her gün bütün şehrin insanlarına bedava muz dağıtıyor. Tabi ki de bu muz dağıtma meselesi onun servetinin yanında bir fındık tanesi kadar maliyeti olmayan bir iş. Tabi Bay Bezos'un yaptığı tek hayırsever iş bu değil bir çok iyi işler yapıyor fakat bunu olabildiğince gizli tutmaya çalışıyor. Bende bu duruma saygımdan daha fazla araştırma yapmadım, sonuçta karşınıza yalan haberle gelmek istemem.

Abisi de Gerçek Bir Kahraman


untitled12

Bay Bezos'un kardeşi Mark Bezos kariyerinin yönünü New York'ta bir yoksullukla savaş veren organizasyon ile değiştirdi. Organizasyonun ismi ise Robin Hood. 2011 yılında TED'te konuşma yapan Mark Bezos Gönüllülüğün neye benzediğini nasıl bir his olduğunu anlatmaya çok hevesliydi fakat birileri sürekli sorular soruyordu ve Mark'ın verdiği ilgi çekici cevaplar karşısında minnet duyuyorlardı ve konuşmanın en sonunda Mark tahtaya şunu yazdı" eğer verebilicek bir şeyiniz varsa, hiç düşünmeden şimdi verin." Mark şöyle düşünüyor bir an için bile olsa verebileceğin bir şey olduğunu düşünüyorsan aslında o şeye gerçekten ihtiyaç duymuyorsun.

Jeff Gerçek Bir Trekkie


untitled

(Bulabildiğim tek fotoğraf bu olduğu için diğerlerinden biraz düşük kalitede arkadaşlar.)

Eğer süper zenginseniz tabi ki de bazı fantezilerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bay Bezos hayatı boyunca sürecek olan bir Star Trek hayranlığı var. O kadar hayran ki bu seriye en son çıkan filminde küçükte olsa bir rolü var. Tabi filmde onu bulmanız biraz zor olabilir çünkü gerçekten kısa bir rol almış.

Jeff'in Hayalleri Gerçekten Çok Büyükmüş


Jeff Bezos'un hayata füturistik bir bakış açısı varmış. Daha çocukken uzayda yörünge üzerine otel kurmanın hayalini kurmaya başlayan Bay Bezos bu hayallerini giderek büyüttü ve şehirler fabrikalar kurdu. İnsanların uzayda yaşamasını hayal etti ve bunun için milyonlar belki de milyarlar kazanması gerektiğini biliyordu. Yazıda değindiğim gibi Blue Origin adlı projesine de yatırımını devam ettiren Bay Bezos bu hayalinde ısrarcı olduğunu bizlere anlatmış oldu.

İşte Bay Bezos'un Yaptığı Çalışmalar Ve Tarihleri


23175-Jeff-Bezos-Quote-Work-hard-have-fun-and-make-history

  • 1994 te Wall Street deki işinden ayrıldı ve Amazonu kurmaya başladı.

  • 1999 da ise Time's Bay Bezos'a yılın adamı dedi.

  • 2000 yılında ise Blue Origin projesine girişmeye başladı.

  • 2013 te ise Washington Post'u satın aldı.

  • 2015 te çerçevesinin dışına çıktı ve ilk defa Seattle'da normal bir kitap evi açtı.

  • 2017 Amazon stüdyoları tarafından yapılan Manchester By The Sea filmi 2 tane Oscar ödülü aldı. En iyi aktör ödülünü Cassey Affleck aldı.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.