Öğrenci Kariyeri Banner

8 Yaşındaki Oğlunu Alıp Sadece 15 Dolar ve Sırt Çantalarıyla Yola Çıktı

8 Yaşındaki Oğlunu Alıp Sadece 15 Dolar ve Sırt Çantalarıyla Yola Çıktı
Çinli bir adam, oğluna hayatın zorluklarını öğretmek isteyerek onu sırt çantası ve sadece 100 yuan ($15) ile bir haftalık yolculuğa çıkardı.

Öğrencilere özel geziler, ücretsiz etkinlikler, staj ve burs fırsatları artık anında ÖğrenciKariyeri mobil uygulmasında! Yükle, tercihlerini belirle gelişmeler anında cebine gelsin. İndirmek için tıklayın

Pu Wei ve sekiz yaşındaki oğlu, Dou Ge, Çin’de bulunan Xi'an’daki evlerini bir perşembe günü yedi gün sürecek ve ardından Lanzhou’da bitecek yolculukları için terk ettiler.

 
Pu Wei ve Dou Ge'nin Xi’an’dan Lanzhou’ya olan yolculuğu 600 km’lik bir alanı kapsıyor.


Oğlunun mütevazı ve kibar olmanın önemini öğrenmek için istekli olmasının yanı sıra, Pu, maceraya atılmak için de eşit derecede istekli olduğunu ve yolculuk boyunca harika bir destek kaynağı olduğunu Çin medyasına açıkladı.

"Oğlum Dou Ge’nin bitmek bilmeye merakı ve yolculuk boyunca her gün bir şeyleri keşfetmek için son derece heyecanlı olduğunu görmek beni yolculuğa devam etmek için motive etti.” diyor Pu.

İkili, yürüyerek ve otostopla toplamda 600 km’lik bir yolculuğa imza attı.
Baba ve oğlu otostopla gezdi.

Seyahat boyunca, baba ve oğul başlarını bir çatı altına sokabilmek için ağır işlerde çalıştılar. Birçok yabancının kibarca onlara yemek ve bedava yolculuk teklif ettiğini ve oğluyla beraber bu teklifleri gayet memnuniyetle kabul ettiklerini söylüyor Pu.
Pu ve oğlu konaklama ve yemek karşılığında birçok garip işte çalıştılar.


Pu kendi Weibo hesabını günlük olarak baba-oğul seyahatlerini güzel fotoğraf kareleriyle güncel tuttu. Hatta takipçilerine neler olup bittiğini anlatmak ve ne kadar para harcadıklarını anlatan yazılar yazdı.

The Paper’a göre, Pu yollara hayran birisi ve memleketinde bir nevi ünlü birisi… O Everest Dağına tırmanan Shaanxihe'deki ilk Çinli adam.
Her şey hazır, artık yola çıkma vakti!


"Yol Açık, Yola Çık" :)
Çeviri: Armoni Bayar

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.