Öğrenci Kariyeri Banner

Zor Zamanlarda Güçlü Kalmak İçin İpuçları!

Zor Zamanlarda Güçlü Kalmak İçin İpuçları!
Hepimiz biliyoruz ki acı, büyümenin bir parçasıdır. İnsanız ya, her halimiz güllük gülistanlık değil. Elbet hepimizin zor dönemleri oluyor. Önemli olan bu zaman içerisinde sonsuza kadar dipte olmayacağımızın farkına varmak. Unutmayın, dibe ne kadar sert vurursanız yukarıya da o kadar hızlı çıkarsınız :)

Zor zamanlarda sizi güçlü kılacak en büyük silahınız düşünce tarzınızdır. Gelin, nasıl olması gerekiyormuş hep birlikte inceleyelim.

 

kendini-sevmek_790x445 (1)

 

  •  Bu zor dönemi atlatmamı sağlayacak her şey bende var.


Hadi canım bende yok! diyenleri duyar gibiyim. Unutmayın, Kendiniz varsınız. Sizi en çok etkileyen yine sizsiniz. Örneğin, zor zamanlarınızda ''Ben bunu yapamam.'' düşüncesi bir insanı kasıp kavurabilir. Aslında yapabileceğiniz bir şey olsa bile o düşüncenizle kendi kendinizi dibe çekeceksiniz. İlk önce neye sahip olduğumuzun farkına varalım. Tabii ki her şey sizin kontrolünüzde olmayabilir; ama zor dönemleri aydınlığa çeviren yine bizleriz!a982cf25-f489-4753-b36e-30f19e188375_790x445

  •  Daha önce de düştüğüm yerden kalkmasını bilmiştim.


Böyle durumlarda yaşadıklarınızdan ders çıkartmakla kalmayıp bir daha o zorluğu yaşamamak için ne yapmanız gerektiğini de bilirsiniz. Daha önce yaşadığınız zorluklar size acı değil güç verecektir. ''O zaman bile ayağa kalktıysam bu beni yıkamaz. Yıksa da eskisinden güçlü kalkarım.'' düşüncesi de bir diğer güçlü olmanızı sağlayan etkendir.

basariya-dogru-ilerlediginizi-gosteren-isaretler-mukemmel-olmak-zorunda-degilsiniz-biliyorsunuz_790x445

  • Gerçekten önemli olan; kendi değerlerime göre yaşamaktır.


Zor durumları yaşamanızın sebebi etrafınızdaki kişilerin size olan davranışları olabilir; ama hayatın kendisi bu! Bu evren fikirlerinizin çakışacağı, anlaşamayacağınız bir sürü insanla dolu. Böyle durumlarda herkesi memnun etmeye çalışmak zorunda değilsiniz. Hatta bu kişilik bozukluğudur.  Değerlerinize saygısı olmayan insanlar yüzünden sıkıntı çekmek yerine onları bir kenara bırakın ve sizin için önemli olanın yine siz olduğunu hatırlayın.basariya-dogru-ilerlediginizi-gosteren-isaretler-kendinize-guveniyorsunuz_790x445

  •  Zannettiğimden çok daha güçlüyüm.


''Eskisi gibi mutlu olamayacağım.'' ya da ''Bundan geriye dönüş yok.'' gibi yıkıcı düşünceler o anki hisleriniz bile olsa durumu daha da kötüleştirir. Çünkü kendimize çözüm üretmek için hiçbir çıkış yolu bırakmıyoruz. Oysa umut, zorlu dönemlerde en çok ihtiyacımız olan duygudur.

1.-gerekli-her-şeye-sahibim-600x404_790x445

Ne demişler, ''Eğer yumurta dışarıdan gelen bir güçle kırılırsa hayatı sona erer. İçeriden gelen bir güçle kırılırsa hayatı başlar.'' Muhteşem şeyler içimizde başlar. Kulak ver sesine! Nasıl bir güce sahip olduğunun farkına var. Zorluğun seni güçlendireceğini unutma! :)

Özgün İçerik: Fatma Kunt

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.