Öğrenci Kariyeri Banner

Zirveye Giden Yolda Başarısızlığın Yeri

Zirveye Giden Yolda Başarısızlığın Yeri
Bugün zirvede gördüğümüz hiç kimse ilk denemelerinde başarılı olmuş insanlar değiller. Onları zirveye taşıyan asıl özellikleri; başarısızlıkları karşısında pes etmeyip başarıyı hak edene kadar çalışmış olmaları ve kendilerine olan inançlarını asla kaybetmemeleridir. Okulda ve kariyerinizde motivasyonunuzun düştüğünü fark ettiyseniz kendinize bu insanları hatırlatın. Onlar başarısızlığın başarıya giden ilk adım olduğunun en büyük kanıtı.

Walt DİSNEY

walt-disneyin-minik-fareyle-baslayan-oykusu

Disney bugün dünyanın her yerindeki ürün, film ve eğlence parkları sayesinde milyarlar kazanıyor ancak kurucu Walt Disney başlarda hayli zorlandı. Gazete editörü tarafından ‘hayal gücünden yoksun olduğu ve fikir üretemediği’ gerekçesiyle kovuldu. Bu olaydan sonra Disney ömrü çok uzun olmayan, iflas ve başarısızlıkla sonuçlanan şirketler kurdu. Buna rağmen Disney vazgeçmedi ve sonunda başarılı olmanın yolunu buldu.

Charles DARVİN

3beb71_417989c5a33e49cb9d77496a2a111c26

Önceki yıllarında, Darwin tıp alanında bir kariyerden vazgeçmişti ve sıklıkla babası tarafından çok tembel ve hayalperest olmakla eleştiriliyordu. Darwin, “Bütün hocalarım ve babam tarafından çok sıradan bir çocuk olduğum, ve zekamın ortalama altında olduğu düşünülüyordu.” demiştir. Belki de çok erken karar vermişlerdir çünkü Darwin bugün bilimsel çalışmalarıyla tanınmakta.

SOKRATES

s-0dd721f7d75d2d3818193324e8a66457008208bf

Geride yazılı bir kayıt bırakmamış olmasına rağmen Sokrates, klasik dönemin en iyi filozoflarından addedilir. Yeni fikirlerinden dolayı, kendi döneminde ‘gençliğin ahlakını yozlaştıran’ biri olarak görülmüş ve ölüme mahkum edilmiştir. Sokrates bunun onu durdurmasına izin vermedi ve kendini zehirlemek zorunda bırakılana kadar öğretmeye devam etti.

Thomas EDİSON

101237103-H

 İlk yıllarında, öğretmenleri Edison’a ‘bir şey öğrenemeyecek kadar aptal’ olduğunu söylediler. İş hayatı da bundan iyi değildi, yeterince üretken olmadığı için ilk iki işinden kovuldu. Mucitken bile Edison, ampulü bulmadan önce 1,000 kez yanıldı. Tabi ki bütün bu başarısız denemeler sonunda doğru dizaynı bulmasıyla sonuçlandı.

Vincent VAN GOGH

s-66ae3fc36bfd69523e26fcb3b12f2063fa698956

 Hayatı boyunca, Van Gogh yalnızca bir tablo satabildi, o da çok ucuza ve bir arkadaşınaydı. Yaşadığı sürede başarılı olamasa da, Van Gogh ressamlıkta ısrarcıydı, bilinen 800 tablosunu bitirebilmek için aç kaldığı günleri oldu. Bugün, bu tablolar milyonlarca dolar getiri sağlıyor. (Resimdeki Van Gogh 'un ünlü tablosu "yıldızlı gece" )

Jack LONDON

unnamed

Tanınmış Amerikan yazar her zaman bu kadar başarılı değildi. Beyaz Diş ve Vahşetin Çağrısı gibi kitaplar yayınlayacak olan London’ın ilk hikayesi kabul edilmeden önce tam 600 red aldı.

Elvis PRESLEY

s-258314dbb39f142f7928a4f61fa4daed3a37a89a

 Tüm zamanların en çok satan sanatçılarından biri olan Elvis, ölümünden yıllar sonra dahi sıkça anılan bir isim olmaya devam etti. Ancak 1954’te Elvis bir hiçti; Grand Ole Opry’nin menajeri Jimmy Denny, tek bir performanstan sonra Elvis’i, “Senden bir şey olmaz evlat. En iyisi kamyon şoförlüğüne geri dön.” diyerek kovmuştur.

Michael JORDAN

62c5efd3-fa55-464b-8ee5-9a3e2543c830

 Tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu olarak bilinen bir adamın lisede basketbol takımından atıldığına çoğu kişi inanmaz. Neyse ki, Jordan bu aksiliğin onu basketbol oynamaktan alıkoymasına izin vermedi. Jordan şöyle diyor, “Kariyerim boyunca 9,000 atış kaçırdım. Neredeyse 300 maç kaybettim. 26 kez maçı kazandıracak atışı yapacağıma güvenildiği halde başarısız oldum. Hayatım boyunca tekrar tekrar başarısızlık yaşadım. Bu şekilde başarılı oldum.”

Hakkını vermek gerekirse hiçbiri küçümsenecek başarısızlıklar değiller. Neyse ki onlar bu durumu fazla büyütmemişler ve bugün her biri bizim için ayrı ilham kaynağı niteliğindeler.

Sizin de gerçekleştirmek için yanıp tutuştuğunuz bir hayaliniz varsa ve düşündüğünüzde yıldızlar kadar uzak geliyorsa, bu örneklerden yola çıkarak başlangıç için üç adımlık bir yol haritası izleyebilirsiniz:

  1. Sadece istemeyin ona tutkuyla bağlanın

  2. Hayalinize giden yolda beklentilerinizden sıyrılın. Karşılanamamış beklentiler size başarısız olduğunuzu düşündürür. Oysa ki asıl sorun henüz yeteri kadar tecrübe edinmemiş olmanızdır. Yılmayın her detaya hakim olana kadar çalışın! 

  3. Tek kromozoma, iki kromozomun bilgisini sığdırarak evrime takla attırmış mucizevi bir türün devamı olduğunuzu unutmayın. Arada bir mucizelere inanın!


Ve son olarak, hayal kurarken uyanık olduğunuza emin olun. Hayal etmekten farklı olarak hayal kurmak bir sistem işidir; gelişebilmek için gözlerinizin her zaman açık, zihninizin her daim dinamik olması gerekir.

Bol şans...

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.