Öğrenci Kariyeri Banner

Zinciri Kır-ma!: Barış Özcan

Zinciri Kır-ma!: Barış Özcan
Barış Özcan Abak.us kreatif medya ajansının 1974 doğumlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve bir çocuk babası başkanıdır. Geçmişte Adobe'de 6 yıl byunca Akdeniz ülkeleri satış müdürlğü yapmıştır. CNNTürk, TRT gibi kanallarda yayılanan belgeseller ve bugüne kadar çeşitli konferanslarda 600'den fazla konuşma yapmıştır.

Düzenli olarak YouTube içeriği üretmeye Mayıs 2015'te başlayan Barş Özcan, yaptığı işte başarılı olarak YouTube'nin dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. Barış Özcan bu program dahilinde projeler üretmeye hala devam ediyor. Bunlardan biri olan Scarecrow (bir kısa film- web dizisi) toplamda 2 milyondan fazla izlendi.

Barış Özcan' ı elimizden geldiği kadar kısaca anlattık. Şimdi ise onun tekniği olan zinciri kırmama tekniğine geçerlim.

"Zinciri Kırma!" videosunda Barış Özcan yeni yıl için günlük zorlanmadan uygulayabileceğimiz bir hedef bulmanızı ve bunu hiç aksatmadan her gün yapmanızı söylüyor. Ancak Barış Özcan' ın tekniğine göre, örneğin günde yarım saat kitap okuma hedefiniz varsa hedefinizi ikiye bölüp 15 dakikalık bir kitap okuma hedefi koymanız gerekiyor. Bu sizin için hergün 1 saat ders çalışmak, hergün iki litre su içmek veya çok daha başka bir hedef olabilir. Ancak Barış Özcan size bir teklif ile geliyor: ortak bir hedef koymak. Ortak bir hedef koymanın hedeften şaşma konsunda dah caydırıcı olmasından faydalanmak istemiş olsa gerek. Peki Barış Özcan'ın 2016 yılı için koyduğu ortak hedef ne? Günde 10 dakika kitap okumak. Anlaşılan Barış Özcan aktif bir okur olarak buna ihtiyacımız olduğunu anlamış ve böyle bir çözüm yolu geliştirmeye çalışmıştı.

Zinciri-Kırma


Barış Özcan "Zinciri Kırma." derken sadece mecazi anlaını kastetmiyor. Kendisi yılın hergününü kapsayan bir kontrol çizelgesi oluşturmuş ve bu çizelgeyi herkes kullanabilsin diye internet sayfasına koymuştu. Ertesi yıl ise çizelgeyi A4 boyutunu aşarak gerçek bir zincire dönüştürmüştü. Hergün attığınız çarpıların bir sonraki gün de çarpı atmanız için sizi heveslendireceği mantığı da bu sistemin çalışmasını sağlıyordu.


Barış Özcan gibi bir zincir oluşturmasak da hepimiz yeni yıl hedefleri koyarız. Çoğumuz zinciri kırar, hedefimizi bir dahaki yıla erteleriz. Kimimiz zinciri kırar, hedefini bir dahaki yıla erteler; kimimiz ise -çok nadir rastlanır- hedefimizi başarıyla tamamlarız.

Gelin bu yıl yapabileceğinizi düşündüğünüz bir hedef belirleyin ve onu ikiye bölerek 2019 yılı hedefiniz haline getirin. Böylece 2019 sizin için gerçekten yeni ve anlamlı bir başlangıç olsun.

ÖZEL İÇERİK: AYŞE ATAR

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.