Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışında Eğitim Almak İsteyenler İçin Hayat Değiştiren 5 Burs

Yurtdışında Eğitim Almak İsteyenler İçin Hayat Değiştiren 5 Burs

Yurt dışı eğitimi almak öğrenciler için en faydalı deneyimlerden biri. Yabancı bir ülkede okuyarak, yeni bir kültür tanıyabilir, yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalayabilir, dünyayı görme ve yeni bakış açılarına sahip olma fırsatı elde edersiniz.

Yurt dışı burslar, öğrencilerin üniversitelerdeki maddi yükü hafifletmeye yardımcı oluyor. Hem eğitiminize hem de kariyer hedeflerinize ulaşmanızda en önemli fırsatlardan biri. Biz de sizler için en bilinen yurtdışı burslarını derledik.

1- Fulbright Burs Programı

Amerika’da yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilere, karşılıksız burslar sunan Fulbright Programı, bugün dünyanın en prestijli bursları arasında ilk sırada yer alır. Finansal destekler, okul ücretlerinizin yanı sıra yaşam masraflarınızı karşılarken, Amerika’da eğitim sürecini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönerek 2 yıl kalma zorunluluğunuz vardır.

fulbright ile ilgili görsel sonucu

2- Chevening Bursu

Amacınız aralarında İngiltere’nin de olduğu Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ta yüksek lisans eğitimi almaksa eğer, başvurabileceğiniz en iyi burs programı Chevening olacaktır. Chevening Bursu, her yıl 130 ülkeden 1,500 uluslararası öğrenciye finansal destek sağlarken, öğrencilerin eğitim ve yaşam ücretlerini karşılar. İngiliz hükümeti tarafından karşılanan burslara başvurular için İngilizce dil yeterliliği, 2 yıllık iş deneyimi şartı aranırken, burs sonrası öğrencilerin ülkelerine dönmeleri ve en az iki yıl kalmaları şartı aranır.



3- Eiffel Mükemmellik Burs Programı

Fransız hükümeti tarafından başarılı uluslararası öğrencileri ülkeye çekmek için başlatılan Eiffel Ekselans Burs Programı, yüksek lisans ve doktora seviyesinde sunulur. Eğer hukuk, mühendislik, siyasal bilgiler, ekonomi ve yönetim gibi 4 temel alandan birinde Fransa’da eğitim almayı düşünüyorsanız, program 12 ile 36 ay arasında aylık 1.181€ değerinde bir ödenek sunar.

eiffel scholarship ile ilgili görsel sonucu

4- Erasmus +

Erasmus Programı, Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerde, eğitim kurumları arası uluslararası öğrenci hareketliliğini teşvik etmek ve kalitenin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla oluşturulmuştur. Türk öğrenciler arasında da oldukça popüler olan Erasmus, Avrupa’daki öğrencilere, öğretmenlere ve kurumlara değişim programları sayesinde yurtdışı deneyim yaşama, farklı kültürleri öğrenme ve tanıma fırsatı bulursunuz.

İlgili resim

5- İsviçre Hükümeti Mükemmellik Bursları

İsviçre’de yüksek lisans ve doktora derecelerinde eğitim almak istiyorsanız, dünya çapında 180 ülkeden uluslararası öğrenciye burs imkanı sunulur. İsviçre Hükümeti tarafından sunulan mükemmellik bursları, iki kategoride verilir. Araştırma bursları, yüksek lisans ya da doktorasını tamamlamış genç araştırmacılara yöneliktir ve sanat ağırlıklı burslar ise lisans derecesini bitirmiş alanında başarılı öğrencilere yöneliktir. Burs başvurularında en önemli kriter, hazırlayacağınız araştırma projesinin kalitesi ve sanatsal çalışmalarınız olacaktır.

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.