Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışına Giden Öğrenciler için En İyi 10 Mobil Uygulama

Yurtdışına Giden Öğrenciler için En İyi 10 Mobil Uygulama
Günümüzde, akıllı telefonlarda bulunan uygulamalar sayesinde, gündelik hayatın belli başlı zorluklarıyla kolayca başa çıkmak mümkün. Üstelik, bu uygulamaları yurtdışında kullanıyorsanız, Türkiye’ye göre iki kat daha verim alacağınız kesin. Özellikle de sizi, yanınızda harita, hesap makinesi, sözlük gibi malzemeler taşımaktan kurtardığı gibi, yakınlarınızla rahat iletişimde olmanızı da sağlar.

Sizler için seçtiğimiz ‘yurtdışındayken kullanmanız gereken en iyi uygulamalar’ şu şekilde:

1. XE Currency


1. XE Currency


Başlıca döviz kurlarını istediğiniz para birimine çevirin. İnternete bağlanıldığında kurları güncelleyen uygulama ile gidilen ülkenin para birimini çevirmek için hesap makinesine gerek kalmıyor.

Yurtdışında en çok ihtiyaç duyacağınız uygulamaların başında gelen döviz çevirici XE Currency, internete bağlı olmadığınızda bile offline kullanılabilirsiniz.

2. Google Translate


2. Google Translate


Offline tercüme uygulamasıyla size yurtdışında hatrı sayılır kolaylık sağlayacak bir uygulama. Günlük hayatta karşınıza çıkan tabela, menü gibi metinler üzerinde kameranızı açtığınızda size çevirisini de yapar. Cümle tercümeleri biraz tarzanca da olsa, bilmediğiniz kelimelerde çok işinize yarayacaktır.

3. Evernote


3. Evernote


Günlük hayatta ve seyahatlerinizde organize etmeniz gereken tüm rezervasyon, onay e-maillerinizi, adreslerinizi, tavsiyelerinizi bu uygulamada toplayabilirsiniz. Kendisine kısaca cep defteri diyebiliriz.

Eğer çok sık yolculuk yapıyorsanız, Evernote yerine, kişisel gezi ajandası olarak kullanabileceğiniz Tripit’i de tercih edebilirsiniz.

4. Google Maps


4. Google Maps


En kullanışlı yurtdışı uygulamalarının başında geliyor. Çevrimiçiyken zaten mükemmel çalışan Google Maps uygulamasından çevrimdışıyken de yararlanabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken GPS’inizi açmak.

Gideceğiniz bir yeri girdiğinizde, neredeyse en doğru lokasyon tahminleri ve haritalarını sizin için çıkarır. Size sadece çizilen rotayı izlemek kalır. En doğru ve güncel trafik bilgisi ve Google StreetView modlarını sunan uygulama ile, eğer varsa güzergah için otobüs, metro bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

5. Trip Advisor


5. Trip Advisor


Dünya genelinde 60 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla TripAdvisor, otel, kafe, restoran, aktiviteler hakkında başvurulacak en iyi uygulamaların başında geliyor. Kullanıcı yorumlarını da içeren uygulamada, ”nerede, ne yemeli?” sorusuna en iyi cevabı veriyor.

6. Free Wi-Fi finder


6. Free Wi-Fi finder


Yurtdışına çıkıldığında karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi; internetsizlik. Bulunduğunuz şehirde hayatınızı kurtarabilecek bir aplikasyon bu. Yakınlarınızdaki sömürebileceğiniz tüm ücretsiz Wi-Fi noktalarına bu uygulama ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

7. Airbnb


7. Airbnb


Otelde kalmaktansa gidilecek şehirde ev kiralamayı düşünenler için hazırlanmış bir uygulama. 200.000’i aşan daire veya oda listelerinden bütçenize uygun olanını seçin ve ev konforunda yerel halktan biri gibi yaşayın. İster ev, ister oda, isterseniz de koltuk kiralayın.

8. AccuWeather


8. AccuWeather


Hava durumu cebinizde. Akıllı telefon ve tabletler için en iyi hava durumu uygulaması olan AccuWeather, dünyanın her yerindeki hava durumunu en iyi tahmin eden uygulamalardan biri. İş ve seyahatlerinizde hava koşullarına karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacak uygulama, size saat saat hava durumunu da bildiriyor.

9. Skype


9. Skype


İnternet bağlantınızın bulunduğu her yerde, yakınlarınızla ücretsiz görüntülü aramalar yapabilirsiniz. Skype, uzak kaldığınız çevrenizle yeniden bir aradaymış gibi 3, 4 kişilik görüntülü grup çağrılarına da imkan sağlar.

10. MyConvert


10. MyConvert


Coğrafyalara göre farklılık gösteren ölçü birimlerini, kullandığınız birime göre karşılığını gösteren bir uygulama. Hava durumu, boy, kilo, beden ölçüsü gibi farklı kategorilerde seçenekleri var. Özellikle Amerika’da alışveriş sırasında çok işinize yarayabilir.

Bonus;

Yurtiçindeki öğrenci arkadaşlarımız için ise kullanması gereken yegane uygulama tabii ki de ÖğrenciKariyeri Mobile

mobil_ban

İndirmek için; www.ogrencikariyeri.com/mobile


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.