Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Yaşamayı Planlayanlar, Bu Yazı Sizin İçin!

Yurt Dışında Yaşamayı Planlayanlar, Bu Yazı Sizin İçin!
Birçok insan gerek eğitim gerekse de iş imkanları için hayatımızın bir kısmını yurt dışında geçirmeyi planlar. Başvurular, fırsatlar ve akademik bilgilere kolayca ulaşılabilse de, gidilecek yeni yerde günlük harcamaların, yaşam ve barınma masraflarının ortalama olarak ne kadar olacağına dair bilgiye ulaşmak biraz daha zor olabiliyor. İşte tam bu noktada Numbeo isimli site yardımınıza koşuyor!

Numbeo_790x445

Numbeo, Google'ın eski mühendislerinden Mladan Adamovic tarafından 2009 yılının Nisan ayında kuruldu. İlk başta sadece farklı şehirlerde kişilerin yaşam masraflarını ve bunların karşılaştırmasını yapan site, 2011 yılından itibaren suç, çevre kirliliği ve sağlık hizmetleri üzerine de istatistikler toplamaya başladı. Daha önce Forbes, Time, The Economist, BBC, Business Insider, The New York Times, China Daily, The Telegraph gibi ünlü gazetelerin ve dergilerin makalelerine de kaynaklık yapan site, kendi alanının en fazla veriye sahip web sitelerinden.

Top-10-Safest-cities-2017-Numbeo-Safety-Index_790x445

Sitede belirli bir şehirde ortalama harcamaların miktarlarına ulaşabilmenizin yanında, aynı zamanda seçtiğiniz iki şehri de karşılaştırma imkanına sahipsiniz. Bu seçenekler şehirlerdeki taşınmaz fiyatlarını, suç oranlarını, sağlık hizmetlerinin durumunu, çevre kirliliği miktarını, trafik durumunu ve yaşam kalitesi seviyesini öğrenmek istediğinizde de mevcut. Bunların dışında şehirlerde yapacağınız ulaşım masraflarını merak etmeniz halinde, yakıt fiyatları ve taksi ücretleri hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor.

LivingAroundWorld_feeldesain_00_790x445

Merak ettiğiniz birçok şehrin, hemen hemen her alanda ortalama olarak ne kadar tutacağını ve şehirle ilgili birçok farklı veriyi, Numbeo'dan kolayca öğrenebilirsiniz.

Özgün İçerik: Begümhan İ. Şimşir

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.