Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışına Gitmenin Size ve Kariyerinize Gözle Görülür 10 Faydası

Yurt Dışına Gitmenin Size ve Kariyerinize Gözle Görülür 10 Faydası
Yurt dışına gitmek; gezmek, okumak veya çalışmak amacıyla günümüz koşullarında artık daha da dillenmeye başlandı. Bunun üzerine yurt dışına çıkmanın avantajlarını deneyimleyip araştırdık.

Kariyerinizde Profesyonel Başlangıç Yapabilme İmkanı

97579-636253684094908834-16x9

Bilginin ve teknolojinin hız kazandığı globalleşen dünyada kariyeri ile alakalı eğitimler almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin; yurt dışında iş kurmak isteyenler, yeni eğitimler almak  ve kariyerini profesyonel şekilde sürdürmek isteyenler için yurt dışına gitmek profesyonel başlangıçlar için birebirdir.

Ufkunuzu Açmada Elzem Etkiye Sahip Olması

This week we explore what creativity is and how it works.

Yurt dışına gittiğiniz zaman farklı kültürlerden insanlarla tanışırsınız. Gittiğiniz şehrin ya da ülkenin geleneklerini, yaşayış tarzlarını öğrenebilme fırsatını yakalarsınız; bu sayede yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını yaşayabilme ve deneyimleyebilme fırsatına erişebilirsiniz.

Yurt Dışı Deneyimi Öz Geçmişinizin Öne Çıkmasında Etkilidir

cv

Günümüzde uluslararası şirketler işe alımlarda adayın yurt dışı deneyiminin olup olmadığına bakmaktadır. Yurt dışı deneyimi sizin hem artı deneyim kazanmanıza artı sağlarken; hem de uluslararası şirketlere başvurduğunuzda bir adım önde olmanıza yardımcı olacaktır.

Portföyünüzün Gelişmesine Destek Olur

1

Yurt dışına gittiğiniz zaman farklı ülkelerden insanlar tanıdığınızda merak ettiklerinizi ve herhangi bir probleminizi ona danışabilirsiniz. Ömür boyu dostunuz, arkadaşınız veya sevgiliniz olabilecek bir insanla da tanışabilirsiniz:)

 Ön Yargılarınızın ve Tabularınızın Azalmasına Yardımcı Olur

cognitive-bias_feature31

Farklı kültürleri ve coğrafyaları gördüğünüzde ön yargı ve tabuların yerini hoşgörü ve dayanışma alır.

Yurt Dışında Yaşamak Geride Bıraktıklarınızın Kıymetini Anlamınıza Yardımcı Olur

Girl drawing smiley face on to a wall

Ailenizle, arkadaşınızla veya sevgilinizle aranızda dargınlıklar varsa, yurt dışına gittiğiniz zaman uzak diyarlarda aklınıza gelenler de onlar olur. Ne zaman başınız sıkışsa özellikle de aileniz ile aranız açıksa onları aramak istersiniz; belki de hiç yoktan sebeple sudan şeyleri büyüttüğünüzü fark edersiniz.

Birey Olabilmeyi Öğrenirsiniz

481691

Sonuçta farklı bir ülkedesiniz ve tanımadığınız insanlarla doludur etrafınız. Örneğin; hasta olduğunuzda hemen yanınıza gelebilecek bir aileniz veya arkadaşınız yoktur. Tek başına mücadele etmeye ve zorluklarla baş etmeye çabalarsınız. Tek başınıza kaldığınız ve baş edebilme yetinizi artırmayı öğreneceğinizden dolayı birey olabilmenin önemini anlamanız açısından da birebirdir diyebiliriz.

Akademik Kariyer Düşünenler İçin Birebir Olması

Girl and books

Özellikle yurt dışında eğitiminizi sürdürmek için birbirinden başarılı ve uluslararası düzeyde önemli sıralamalara girmiş yenilikçi ve girişimci üniversitelerin bulunması ve araştırma ortamının gelişmiş olması lisans eğitimi sonrasında yurt dışını tercih edenlerin oranının da artmasına neden olmaktadır.

Kendinizi Keşfetmenize Destek Sağlaması

laime-70720184

Belki de şu ana kadar tam olarak hayatınızın ilerleyen dönemlerinde ne yapmak isteyeceğinize ilişkin bir hedef belirlememiş olabilirsiniz veya kendi kişiliğinizde gördüğünüz eksiklikleri tamamlamak isteyebilirsiniz. Bu süreç içerisinde kendinizi dinleme fırsatı bulursunuz ve kendinizi daha iyi dinlemeye başlarsınız. Böylelikle hem özgüveniniz artar hem de daha cesur olabilirsiniz.

Son Olarak Yabancı Dil Seviyenizi Profesyonel Seviyeye Getirmesindeki Katkısını Elbette Herkes Biliyor:)

Learning-a-language-with

İnsanların yurt dışına gitmesindeki önemli bir diğer neden de dil öğrenmek istemeleridir. Yeni bir dil öğrenmek isteyenler veya bildiği bir dili geliştirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet olan yurt dışı dil eğitimi imkanları günümüzde göz doldurmaktadır. Sonuçta dil öğreniminin en iyi yolu o dili konuşulduğu ülkede öğrenmektir.

Yurt dışıyla ilgili aklında birtakım planlar var ama nereden başlayacağını bilmiyor musun? Yurt dışıyla ilgili dil, üniversite, sertifika vs. eğitimleri için profesyonel ve tamamen "ücretsiz" destek almaya ne dersin?

Hemen tıkla! 

Özgün İçerik: Uğur Can Dilsiz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.