Öğrenci Kariyeri Banner

Youtube, Instagram ve Twitter'ın Kullanıcı Sayıları Açıkladı!

Youtube, Instagram ve Twitter'ın Kullanıcı Sayıları Açıkladı!
İnternet ve özellikle sosyal medya kullanımının her geçen gün daha çok artmasıyla sosyal medya şirketlerinin kullanıcı sayısı da bir hayli artıyor. Geçtiğimiz günlerde Youtube kendi güncel verilerini basına duyurdu. Bizler de Youtube dışında en çok kullandığımız diğer sosyal medya şirketlerinin de kullanıcı sayılarını derledik:

Şirketin açıkladığı yeni verilere göre YouTube’un kullanıcı sayısındaki artış devam ediyor ve platform her geçen gün büyüme gösteriyor.

fdscdcbg

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, platformun ulaştığı son sayılar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Wojcicki, yaptığı açıklamada YouTube’un aylık 2 milyar kullanıcıya ulaştığını belirtti. Üstelik bu sayı yalnızca kullanıcı profili oluşturmuş kullanıcı sayısına tekabül ediyor.

Geçen sene aynı dönemde aylık kullanıcı sayısı yaklaşık 1,8 milyar dolaylarında bulunuyordu. Paylaşılan verilere baktığımızda aylık kullanıcı sayısında yüzde 11 artış olduğunu görülüyor.

Ayrıca YouTube’un televizyon üzerinde izlenim verilerini de paylaşan Wojcicki, televizyon üzerinden YouTube kullanımının aylık 250 milyon saate ulaştığını söyledi. Geçtiğimiz senenin aynı dönemlerinde bu sayı, 180 milyon saat civarlarındaydı. Akıllı televizyonlar üzerinde YouTube kullanımında yaklaşık olarak yüzde 39 artış bulunmakta.

twitterrrrrrrrrrrrrrr_790x445

Youtube bu şekilde gelişmeye devam ederken Twitter ise bu senenin Ocak ayında yayınlanan verilerine göre  2018 yılının son 3 ayında 5 milyon kullanıcı kaybetti ve aylık aktif kullanıcı sayısı 321 milyona geriledi. Bu düşüşte sahte hesap temizliği de etkili olurken, Twitter tarihinde ilk kez platformunu her gün kullananların sayısını da duyurdu.  2018 yılı sonunda Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı 126 milyon oldu.

vfsdcdg

Youtube ve Twitter'da durum böyleyken bir de Instagram'a göz gezdirelim. En popüler sosyal medya mecralarından biri olan Instagram, son açıklanan verilere göre Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar aktif kullanıya sahip. Bir istatistik portalı tarafından hazırlanan listede ise Türkiye 37 milyon aktif Instagram kullanıcısı ile en fazla Instagram kullanıcısı olan ülke sıralamasında 5. sırada yer aldı.

snapppppp_790x445

Bir zamanların çok popüler olan Snapchat uygulaması ise özellikle Instagram'a hikaye özelliği eklendiğinden beri kullanıcı sayısında büyük düşüş yaşıyor.  2018'de açıklanan verilere göre; 2 milyonluk aktif kullanıcı kaybederek yüzde birlik düşüş kaydetti. Yılın ikinci çeyreğinde 188 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı, üçüncü çeyrekte 186 milyona geriledi.

kgkkgkgk

Son dönemde popüler hale gelen bir başka sosyal medya mecrası ise; TikTok. Çin merkezli video sosyal medya uygulaması TikTok hızlı büyümesiyle bir süredir gündemde. TikTok'un dünya çapında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı açıklanmıştı. Türkiye ise TikTok'u en çok kullanan ülkeler  listesinde 28,4 milyon indirme sayısıyla TikTok uygulamasını en çok kullanan ülkeler arasında üçüncü yer aldı. İlk sırayı 119,3 milyon indirme ile Hindistan kaparken 39,6 milyon izlenme ile ABD ikinci oldu.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.