Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ten Uzaktan Eğitim Alanları Etkileyen Açıklama!

YÖK'ten Uzaktan Eğitim Alanları Etkileyen Açıklama!
Kimisi için ikinci bir diploma, kimisi için iş hayatından vakit bulamamaktan kaynaklı kurtarıcı bir seçenek olan uzaktan eğitim programlarıyla ilgili bu kişileri çok şaşırtacak bir duyuru yayınlandı.

egitim

Bilindiği üzere, uzaktan eğitim programlarından alınan diplomalarda bu öğretim programının uzaktan olduğu ile ilgili bir ibare yer almıyordu. Bu sayede mezun olan kişilerin normal örgün öğretim programından mezun olan öğrencilerden bir farkı olmuyordu.

mezun

Bu durumun önüne geçmek için 30 Mart 2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında; 29 Nisan 2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan "uzaktan eğitim programlarında düzenlenecek diplomalarda uzaktan eğitim ibaresinin yer almaması" kararının iptal edilerek uzaktan öğretim programlarında düzenlenecek diplomalarda uzaktan öğretim ibaresinin yer almasına karar verildi.

Alınan bu karar sonrasında akıllara takılan en büyük soru işareti bu kararın şu an okuyan kişileri etkileyip etkilemeyeceği oldu ve Yükseköğretim Kurulu'ndan görüş istendi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından bildirilen görüşte kararın mezun olmamış tüm öğrencileri kapsadığı belirtildi.

Yani artık şöyle muhabbetler de tarihe karışacak:

acikogretim
https://youtu.be/wxvT3Ws_jJw?t=1m57s

 

Uzaktan öğretim programlarında kayıtlı olan tüm arkadaşlarımızın bilgisine.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.