Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ten Yüz Yüze Eğitim Kararı!

YÖK'ten Yüz Yüze Eğitim Kararı!

 

Mart 2020’den bu yana üniversitelerde sürdürülen online eğitime ilişkin yeni kararlar Şubat ayının başından itibaren gündemdeydi. YÖK, yapılan anket sonrasında Bilim Kurulu'ndan yanıt beklediğini Sağlık Bakanlığı'na yazılı halde geçtiğimiz günlerde iletmişti.

üniversite

Bakan Koca Dün Duyurmuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" ifadelerini kullanmıştı. Yeni bir açıklamaya göre de  uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze yapılmasına YÖK tarafından karar verildi.

Bu bağlamda yapılan değerlendirmeler sonucunda Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 17.02.2021 tarihli toplantısında;

Kayıt Dondurma Hakkı Kararlaştırıldı:

YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.

Yapılan açıklamada, "Uygulamalı eğitimlerin 'azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması' şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüz yüze yapılabileceği, teorik eğitimlerin ise mümkün olduğunca çevrim içi yapılması hususları bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiştir." denildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dönem içerisinde hastalığın seyrine göre yeni değerlendirmeler yapılabileceğinin de altını çizdi.

YÖK

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.