Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK Başarı Burslarının Kapsamı Genişletildi

YÖK Başarı Burslarının Kapsamı Genişletildi
YÖK Başarı Bursu kapsamındaki 36 lisans programında okuyup bursu almaya almaya hak kazanmış öğrencilere 2018-2019 akademik yılı için, 12 ay boyunca aylık 700 TL Burs vermeyi planlamaktadır.

2016-2017 eğitim öğretim yılında 23 lisans programı için başlatılan YÖK Başarı Bursu sayısını, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 31 lisans programına çıkarılmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında eklenecek olan 5 lisans programıyla toplam 36 lisans programına burs verilecektir.

mm

YÖK Başarı Bursu'nun Kapsamı Nedir ?

Temel Bilimler Programlarında; Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik programlarına,

- Ziraat Programlarında; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Organik Tarım İşletmeciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Ziraat Mühendisliği Programları, Zootekni programlarına

- Orman Programlarında; Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi programlarına,

- Su Ürünleri Programlarında; Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği programlarına,

- Yer Bilimleri Programlarında; Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği Programlarına,

ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere, eğitim süreleri boyunca, her yıl miktarı YÖK tarafından belirlenen başarı bursu verilmektedir.

mmm

Gelecek Yıl Kapsama Eklenecek Lisans Programları

Önümüzdeki yıl, yani 2018-2019 eğitim öğretim yılı için YÖK Başarı Bursu verilen lisans programları kapsamına 5 lisans programını daha eklendi. Bunlar: Veteriner Fakülteleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri,  Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Hidrojeoloji Mühendisliği ve Tohum Bilimi ve Teknolojisi.

YÖK başarı bursu veya YÖK tarafından verilen diğer burslar ile ilgileniyorsanız YÖK genel sitesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.yok.gov.tr/web/guest/anasayfa

 

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.