Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK, 64 Üniversiteye 800 Yeni Araştırma Görevlisi Kadrosu Açtı!

YÖK, 64 Üniversiteye 800 Yeni Araştırma Görevlisi Kadrosu Açtı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı içersindeki üniversitelere, toplamda  64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi atandığını açıkladı.

AA'nın akardığı habere göre, 800 araştırma görevlisi, 20 devlet araştırma üniversitelerine ''öncelikli alanlar'' dahilinde 624, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki 25 üniversiteye 100, öncelikli alanlarda uzmanlaşan 19 üniversiteye 76 kadro atandığı açıklandı.

624 Kadro Devlet Araştırma Üniversitelerine Tahsis Edildi

Yapılan açıklamaya göre, ''devlet araştırma üniversitesi''leri arasındaki üniversiteler; Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Bursa Uludağ, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Karadeniz Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü için toplam 624 akademisyen atamnacağı belirlendi.

Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler ise;  Abdullah Gül, Akdeniz, Ankara Sosyal Bilimler, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Galatasaray, Gaziantep, İstanbul Medeniyet, Karabük, Kocaeli, Niğde Ömer Halisdemir, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Sivas Bilim ve Teknoloji, Süleyman Demirel, Tekirdağ Namık Kemal ve Tokat Gaziosmanpaşa üniversitelerine uzmanlık alanlarına ek olarak dörder araştırma görevlisi ataması verildi. 

Bölgesel Kalkınma İçin 25 Üniversiteye 100 Kadro Ataması

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı alanındaki üniversitelere de uzmanlık alanlarında yüksek lisans eğitimi verilmek üzere ilave 4 araştırma görevlisi atanması uygun görüldü.

Bu çerçevede; Aksaray, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Burdur Mehmet Akif, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Munzur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Muş Alpaslan, Osmaniye Korkut Ata, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt, Uşak ve Yozgat Bozok üniversitelerine uzmanlık alanlarında lisansüstü için ilave 4 akademisyen tahsis edilecek.

Bu durumda program dahilinde 25 üniversiteye toplamda 100 araştırma görevlisi atanacak. YÖK, toplamda 64 üniversiteye 800 akademisyen kadrosu atamasında bulundu. 

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.