Öğrenci Kariyeri Banner

Yılın Son Kanlı Ay Tutulması Yarın Akşam Gerçekleşecek!

Yılın Son Kanlı Ay Tutulması Yarın Akşam Gerçekleşecek!

2025 yılına kadar gerçekleşecek son Kanlı Ay Tutulması, yarın gözlemlenecek. Tutulma, ülkemizden ne yazık ki gözlemlenemeyecek. Güneş Sistemi’ndeki beş gezegen haziran ayı boyunca Dünya’dan görülebilir oldu, mayıs ayında da efsanevi manzaralara yol açan Kanlı Ay tutulması gerçekleşti.

8 Kasım Salı günü, yılın son Ay Tutulması gözlemlenecek. Maalesef tutulma Türkiye’den izlenemeyecek. Ay’ın bakır renge bürüneceği Ay tutulması, Doğu Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'dan gözlemlenebilecek. Tutulma, 8 Kasım saat 11.02’de başlayacak.

2025'e Kadar Tutulma Olmayacak!

Ay, saat 12.09’da Dünya’nın gölge konisine girmeye başlayacak ve 13.17’de tamamıyla girmiş olacak. Saat 13.59’da ise Ay, tutulma ortasına ulaşarak bakır renge bürünecek. Tam tutulma, saat 14.41’de tamamlanacak. Saat 15.52’de Ay, yarı gölgeden çıkacak ve tutulma sonlanmış olacak.

8 Kasım'da görülecek olan Kanlı Ay tutulması, 2025 yılına kadar göreceğimiz son tutulma olacak. Bir sonraki Kanlı Ay tutulmasının, 13-14 Mart 2025'te meydana geleceği biliniyor.Ay tutulması olarak andığımız bu olayda Dünya, Güneş ve Ay’ın ortasına geçerek Ay’a gelen ışığın bir kısmını veya tamamını engelliyor. Tutulma, parçalı, tam veya yarı gölge olarak gerçekleşebiliyor.

8 Kasım’da görülecek olan tam tutulma sırasında Ay, Dünya’nın gölge konisinin içine tamamen girecek ve böylece Dünya’nın gölgesi tamamen Ay’ın üzerine düşmüş olacak.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.