Öğrenci Kariyeri Banner

Yıldız Teknik Üniversitesi'ni Seçmeniz İçin 7 Neden

Yıldız Teknik Üniversitesi'ni Seçmeniz İçin 7 Neden

  • Çünkü ' Teknik'


Mimarlık. mühendislik alanlarında tercih yapacaksanız ülkemizin en iyi 3. teknik üniversitesine hoş geldiniz:) Basitçe açıklamak gerekirse eğer teknik üniversitelerde tek bir mühendislik fakültesi yoktur. İhtisas alanına göre fakülteler bulunur mesela inşaat mühendisi olmak istiyorsanız inşaat fakültesinde eğitim hayatınızı sürdürürsünüz. Teknik olmayan üniversitelerde ise sadece bir tane mühendislik fakültesi vardır ve bütün bölümler o fakültenin içindedir. Bu da gerekli olan tekniksel bilginin ve laboratuvarların veya imkanların yetersizliğine sebep olur.

  • Devlet Üniversitesi Farkı


2

Biliyorsunuz ki gün geçmiyor ki yeni bir üniversite adı duymayalım. İşverenler de bu ayrıma dikkat ediyor. Mezun olduğunuzda eğitim hayatının kalitesi belli bile olmayan adı kimi insanlarca hala bilinmeyen bir üniversitenin diplomasını mı elinizde tutmak istesiniz yoksa yüzyıllık geçmişi, hocalarının kalitesi, eğitimi, başarısı, tarihi ile nam salmış YTÜ’nün diplomasını mı?

  • Kampüsünün Güzelliği


3

Beşiktaş kampüsümüzün güzelliğini duymayan yoktur herhâlde. Yıldız sarayının Harem, şehzade köşkleri ve hünkar kasrı bölümlerinin binalarını tahsis eden YTÜ yüzyıllık tarihi binalarda modern eğitim hayatıyla Beşiktaş kampüsünde, eski Davutpaşa kışlasından kalan kocamaaan alan ile Davutpaşa kampüsünde varlığını sürdürmektedir.

  • Kampüs Hayatı


4
YTÜ’de etkinliğin, seminerin, söyleşinin, panelin olmadığı tekbir gün bile geçiremezsiniz. Türkiye’ nin en sosyal üniversitelerinden biri olan YTÜ aktif onlarca öğrenci kulübüyle sadece eğitim hayatınıza değil sosyo-kültürel hayatınıza renk katar.

  • Eğitiminin kalitesi ve Zorlayıcılığı


ytü
En basitinden açıklamak gerekirse, gerçi bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilinmez ama başka okullarda uzatmadan, sıkılmadan, yorulmadan bitirebileceğiniz kolay bölümleri bile YTÜ’ de sürüne sürüne belki 4 belki daha çok yılda bitirebilirsinizJ Eğitim hayatında gerçekten zorlayıcı, isteseniz de istemeseniz de öğreten bir prensip ve kültüre sahiptir Yıldız Teknik Üniversitesi.

  • Bologna Süreci


5

Evet okul zorluyor, dersler kolay değil ama bir sorun nedenJ? Cevabı:’ Bologna Süreci’. Peki nedir bu Bologna Süreci. En kaba tabiriyle YTÜ’den aldığınız diplomanız sadece Türkiye’de geçerli olmayacak. İlerde yurtdışında yaşamak isterseniz şayet, Avrupa’nın bir çok yerinde diplomanızın geçerli olmasını sağlayan bir program Bologna. E  her zahmetin rahmeti vardır. Değil mi?

  • Çift Anadal İmkanı


2240_80_669_eR5ZjWrT6P

Bana bir bölümün diploması yetmez iki tane isterim diyenlerden misiniz? Yıldızın çift anadal programı sayesinde iki bölümü birden okuyabilir, çift diplomaya sahip olabilirsiniz.

Özel İçerik: Merve Erşan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.