Öğrenci Kariyeri Banner

Yetenekleriyle Bizleri Kendilerine Hayran Bırakan Dünyaca Ünlü 5 Ressam

Yetenekleriyle Bizleri Kendilerine Hayran Bırakan Dünyaca Ünlü 5 Ressam
Salvador Dali

Dünyanın en ünlü ressamları arasında yer alan Salvador’un doğmadan önce ölen kardeşinin ismi de “Salvador”dur ve ailesi ölen çocuklarının reenkarnasyonu olduğuna inanmıştır.

salvador dali

Apolitiktir ama çoğu zaman bu tartışma ortamı yaratmıştır. Hitler'e olan ilgisini resimlerine yansıtması çoğu kişiyi rahatsız etmiş olsa da bu ilgisinin politikayla hiçbir ilgisi olmadığını söyler. Yaratıcılığını geliştirmek için değişik metotlar denemesiyle meşhurdur. Microsleep yani kısa süreli uyku yöntemiyle daha gördüğü rüyaları resimlerine aktarmıştır.Resim dışında; matematik, bilim ve DNA yapısı da Dali'nin ilgi alanıdır.

salvador2

Sıra dışı kimliğiyle nam salmış, değişik ve tuhaf imgeleri resimlerinde kullanmıştır; gerçeküstücü(sürrealist) tavrını eserlerine yansıtmıştır.

wallup.net

Michelangelo

Mimari, resim, şiir, heykel alanında dahiyane olarak anılan Rönesans sanatçısı, 13 yaşında İtalyan bir ressamın yanında eğitim almaya başlar. “Mermere sıkıştırılmış bir melek gördüm ve onu özgürlüğüne kavuşturuncaya dek mermeri oydum” diyen Michelangelo, çok güçlü ve sınırsız hayal gücünü ortaya koymuştur.

michelangelo

Herkes tarafından bilinen Davud heykelini, beş buçuk metrelik mermerden, kimseden yardım almadan 26 yaşında meydana getirmiştir. Eserlerindeki duyguyu daha iyi yansıtabilmek için kadavralara da vaktini ayırır.Vatikan’da bulunan Sistina Şapeli’nin tavanını değiştirmek için görevlendirilmiş ve İncil’den yararlanarak tavanı 4 sene içinde yeniden inşa etmiştir.

sistine-sapeli_255352

1564 yılında hayata gözlerini yuman Michelangelo, hiç evlenmemiştir ve bu durumu şu şekilde açıklamıştır: “Sanat bana fazlasıyla eş oldu. Beni daima çalıştırdı, çabalattı. Geride bıraktığım eserlerim ise çocuklarımdır. Hiçbir değeri olmasa bile ben onlarda yaşarım.”

Zamana boyun eğmeyen eserlerinin günümüzde ölçülmeyen değeriyle haklılığını ispatlamıştır.

Van Gogh

12 yaşında kasabanın okuluna gidiyordu ancak çok yavaş kavraması okulu yarıda bırakmasına sebep olmuştur.16 yaşına geldiğinde resim satış memurluğunda görev almaya başladı. Ancak işler o kadar da yolunda gitmemiş, atandığı şubeden kendi isteğiyle ayrılmıştır.

van gogh

Bunun sebebi kiracı olarak kaldığı ev sahibinin kızına karşılık beslediği aşktı. Memurluktan sonra üzerindeki depresyonu atmak için birkaç işte görev aldı; kitap satıcısı oldu, papazlık yaptı ve zor şartlar altında bir hayat sürmek zorunda kaldı. Resim yapmayı çok seviyordu ve bazen boyaları yediği oluyor, yemeklere boya katıyordu.

En ünlü ve tartışılan resmi şüphesiz Yıldızlı Gece'dir.

van gogh yıldızlı gece

Van Gogh sebebi daha tam belirlenememiş olsa da çıkan bir tatışma da kızgınlığından ötürü kulağını kesmiştir. 860 yağlı boya ve 2000’i aşkın resim çizim çalışmaları yapan Gogh, yaşarken değeri bilinmemiş bir ressam olarak kayıtlara geçmiştir.

Pablo Picasso

Tam adı, Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso’nun yalnızca Picasso kısmını okuyanlarla çok ortak noktamız var, toplanın.

picasso

Picasso, 20. Yüzyılın en önemli isimlerinden biridir ve kübizm akımına öncülük etmiştir. Çok üretken bir ressam olmasının yanında şiire de ayrı ilgi duyması sınırlı bir çevre tarafından bilinir. Resimlerini mavi ve pembe dönem olarak ikiye ayırmıştır. Dönemler isimlerini tablolarda kullandığı renk ağırlığından almıştır.

Mavi dönemde işlediği konular genellikle yaşlılık, fakirlik ve ölümdür.

mavi dönem

Pembe dönemde işlediği konular daha çok melankoli ve güçlü duygular içerir. Guiness Rekorlar Kitabına göre toplam, 10.000 baskı, 34.000 kitap resmi,300 heykeli mevcuttur.

En bilindik tablosu Guernica adlı eseridir.

guernica

Nazilerin, Guernica şehrini bombalamasını anlatır. Bir sergisinde Alman generali, Picasso’ya “Bu resmi siz mi yaptınız?” diye sormuştur. Picasso’nun cevabı çok manidardır: “Hayır, siz yaptınız.”

Leonardo Da Vinci

Herkes Leonardo’yu yaptığı meşhur tablolardan az çok duymuştur. Leonardo, çağının üstünde nitelikte eserler bırakarak ve hala gizemi tam olarak çözülemeyen eserleriyle günümüzde popülerliğini koruyan bir ressamdır. Ressamlığının dışında filozof, astronot, müzisyen, heykeltıraş, jeolog,  yazar, kartograf gibi ünvanların da sahibidir. Beş parmağında kaç marifet var ben sayamadım!

leonardo

Çocukluk çağlarında resim yapmaya başlayan Leonardo, babası onu keşfedince çırak olarak bir atölyeye vermiştir. Bu atölyede sağlam bir sanat eğitimi alırken bir yandan da  Verrocchio’nun yanında optik, müzik gibi eğitimlerden de yararlanmıştır. Üniversite okuma şansını yakalayamamış olsa da yeteneklerini geliştirmeye çalışmış; birçok konuda sayısız not almış ve temize geçmeye vakti bile olmamıştır.Dikkat eksikliğinden dolayı yarım kalan birçok eseri bulunmaktadır.

 Mona Lisa

mona lisa

Şüphesiz Leonardo’nun unutulmaz tablosudur. Portrenin sahibi hakkında yalnızca rivayetler vardır, kesin kimliği bilinmemektedir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.