Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Yılın İkinci Haftasından Hala Yeni Yıl Hedefi Koymayanlar İçin Tavsiyeler

Yeni Yılın İkinci Haftasından Hala Yeni Yıl Hedefi Koymayanlar İçin Tavsiyeler
2018, kimisi için güzel, kimisi için kötü hatırlanacak şekilde aramızdan ayrıldı. 2019, güzel geçenler için başardıkları şeylerin üzerine daha iyilerini koymak için harika bir fırsat. Kötü geçenler için ise yeni bir şanstır. Herkese yeni yılda güzel başlangıçlar için önerilerimiz var; 

1.Ajanda Defter Edinin
ajanda-edinin


Planlı ve düzenli insanlar için bu önerimiz meclisten dışarı tabii ki. Onlar çoktan 2019 ajandalarını edindiler bile. Sözümüz: "Ben anı yaşıyorum, plansız iş yapmayı severim." diyenler için. Hayatınıza öyle devam edebilirsiniz. Herkesin yaşantısı farklı sonuçta. Fakat 365 gün boyunca bu ajandayı tutup 31 Aralıkta incelediğinizde anlayacaksınız ki 1 sene boyunca birçok işlere imza atmışsınız ya da sizin çapınızda güzel olaylara bu ajanda şahit olmuştur. 

2.Yeni Müzik Türleri Keşfedin
yeni-muzik-turleri-kesfedin


Herkesin kulak zevki ve alışkanlıkları farklıdır. Çoğu kişi alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemez. Fakat Dünyaya daha global daha geniş çaplı bakmak istiyorsanız maalesef bazı alışkanlıklarınızdan taviz verebilirsiniz. Örneğin çok sıkı pop dinleyicisiyseniz bu yıl biraz Jazz, Rock dinleyin yeni sanatçılar keşfedin. Göreceksiniz ki sıradanlıktan artık farklılık dünyasına yelken açmışsınızdır. 

3.Yeni Okunacak Kitap Listesi Yapın
okunacaklar-listesi
 

Tabii bu durum kitap listesi yapıp ve devam edenler için de dahil. Listenize hiç okumadığınız türden kitaplar ekleyin. Mesela aşırı şekilde Bilim Kurgu romanı okuyorsanız bu sene en azından iki ya da üç adet Tarihi roman okuyabilirsiniz. Artık git gide fikir ve kelime dağarcığınız gelişiyor olacaktır. 

4.Yeni İnsanlarla Tanışmaktan Çekinmeyin
yeni-insanlarla-tanis


Belki de en önemli maddelerden birisi de bu. Geçmişte, insanlarla tanışırken yaptığınız ve bu hata yüzünden koca seneleri yalnız geçirdiyseniz tam size göre bir fırsat. O hatalardan ders aldığınız için insanları az çok tanıyabildiğiniz için yeni insanlarla tanışmakta çekinmeyin. Karşınızdaki insan sizinle aynı zevklere sahip olmayabilir. Ama bu sene yeni müzik türleri dinlemeye başladığınız için, yeni kitaplar okuyacağınız için en azından yakından uzağından bir ortak noktanız olacaktır. Yeni insanlar alışılmış ve monoton hayatınızı değiştirebilir. 

5.Kendinize Daha Çok Zaman Ayırın ve Fırsatları Tepmeyin
firsatlar


Geçen sene bazı fırsatları tepmiş ve bu yüzden pişman olmuş olabilirsiniz. Ama yeni yıl yeni fırsatlar getirir unutmayın. Kendinizle ilgili fırsatları tepmeyin. Alışılmış hayatınızdaki değişikler sizi biraz yıpratabilir ya da şoka sokabilir bu yüzden kendinize daha çok zaman ayırın. Kendinizi yıpratmayın. Bunu yaparken de sizin işinize yarayacak parlak fırsatları tepmeyin. 

 

Özgün içerik: BEKİR AYDENİZ
ÖğrenciKariyeri-İnsan Kaynakları Departmanı Üyesi 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.