Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Nesil Üniversite

Yeni Nesil Üniversite
MEF'ten yeni nesil üniversiteMEF, 2014-2015 akademik yılında Maslak'ta üniversite açıyor. Üniversitenin hedefi ise eğitimdeki yeni trend Flipped Classroom metodu ile ezber bozmak.

Arıkanlı Holding'in yüksek öğretimdeki projesi MEF Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılında Maslak'ta açılıyor. 4 fakülte ve 12 bölümle ilk öğrencilerini bu yıl alacak olan MEF, hukuk fakültesinde yüzde 30, diğerlerinde ise yüzde 100 İngilizce olarak eğitim verecek.

VİDEO İLE DERS ANLATIMI
Üniversitenin en önemli özelliği ise dünyada birçok eğitim kurumunda uygulanan, eğitimdeki yeni trend Flipped Classroom metodu olacak. Bu eğitim sistemiyle öğrenciler derse gelmeden önce akademisyenleri tarafından hazırlanmış olan ders anlatım videolarını istedikleri zaman internetten izleyebilecek. Notlar alıp, anlamadıkları konularla ilgili dersten önce soru bile hazırlayabilecek.


EZBER BOZACAK SİSTEM 

MEF Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, "MEF Eğitim Kurumları olarak bugüne kadar birçok yeniliğin öncülüğünü üstlendik" dedi. İbrahim Arıkan, yenilikçi eğitimöğretim yöntemi Flipped Classroom'un yükseköğretime büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti. MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de, "Öğrencilerimizi ezber bozan bir üniversite ortamı bekliyor. Burada Y ve Z kuşaklarını yetiştireceğiz" diye konuştu.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.