Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Mezunlar İçin; İş Hayatına Hazır Olmak

Yeni Mezunlar İçin; İş Hayatına Hazır Olmak
Günümüzde iyi bir üniversiteye gitmek,üniversiteyi dereceyle bitirmek veya güzel bir bölüm okumak,iyi bir iş imkanı bulmak için yeterli değil.Şuan ki iş dünyası eğitim hayatınız boyunca,kendinizi çalışma hayatına nasıl hazırladığınıza bakıyor.

Staj yapın

İş hayatına atılmadan önce;okulda öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ve gerçek çalışma ortamında öğrendiklerinizi uygulamak için iyi bir fırsat.Dolayısıyla mesleğinizin çalışma ortamını ve koşullarını önceden deneyimlemiş olursunuz. Staj yapmak mesleki çevre edinmenizde de faydalı olacaktır.

stajyer     

Gönüllülük ve sosyal sorumluluk projelerine katılın

Sorumluluk almak ve sorumluluğu başarıyla bitirmek,iyi ve yararlı birşeyler yapıyor olmak özgüveni arttırır. Bu tarz projeler genellikle  bir ekiple saha çalışmaları gerektirir. Bu da iş hayatından önce ekip çalışmalarında ve çalışma hayatında ki iletişiminizi geliştirir.

takımkurmak

Yabancı dil önemli

İngilizce bilmek, bugün hemen hemen her sektörde, iş alanında ve pozisyonda olmazsa olmaz bir nitelik haline geldi. En küçüğünden en büyüğüne kadar birçok iş yeri işe personel alırken İngilizce ve diğer yabancı dilleri bilme şartı koşabiliyor. Hâl böyle olunca yabancı dil öğrenmek iş hayatının kaçınılmaz bir parçası oluyor.

yabanci-dil

CV(özgeçmiş) hazırlayın

Yeni mezunların CV'lerinde  ilk bakılan şey staj deneyimleri,bu sebeple stajlarınızda neler yaptığınızı detaylıca anlatın. Daha çok hayat hikayeniz tarzında uzun uzun yazılardan ziyade sade ve anlaşılır olsun.

shutterstock_171724835-750x400

 

İş mülakatlarına hazırlıklı gidin

Mülakata gitmeden önce küçük planlamalar yapın. Başvurduğunuz şirket ve pozisyon neler istiyor? Hangi özellikleri arıyor? Başvurduğunuz şirketin broşür ya da yıllık raporlarını okuyarak bilgi edinin. Bu şekilde onların isteyeceği ve aradığı cevapları verebilme olasılığınız artar.Kendinize güvenin,gülümseyin ve doğal davranın.

panikleme

 

Kariyer günlerine ve iş fuarlarına katılın

Firmalar, yeni mezunların ilgisini çekmek için sık sık iş fuarlarına katılır. Yeni mezunlar da bu fuarlarda hem ilgilendikleri firma temsilcileriyle birebir görüşerek hem de direkt özgeçmişlerini bırakarak ilk adımı atmış olurlar.

fuar-tasimaciligi

Öğrenmeye devam edin

“Mezun oldum artık öğreneceğim bir şey kalmadı” diye düşünmek insanı geriye sürükler. Mesleğinizle ilgili etkinlikleri takip edin, seminerler,sertifika eğitimleri,konferanslar ve bunlar gibi programlara vakit ayırın. Bu tarz programlara katılmış olmanız iş başvuralarında sizi bir adım öne atar. Ayrıca mesleğinizle ilgili çeşitli kitaplar,makaleler veya dergiler okumakta okulda öğrendiğiniz bilgilerin üzerine bilgi katacaktır. Dolayısıyla bilgilerinizi güncel tutacaktır.

Seminer-800x420

Özel İçerik:Solmaz Toysal

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.