Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni iPhone Ailesi Tanıtıldı!

Yeni iPhone Ailesi Tanıtıldı!
Son zamanların en çok tartışılan konularından bir tanesi kuşkusuz ki yeni iPhone modellerinin tasarımıydı. Bir çok sızıntıya maruz kalan telefonlar hakkında sessiz kalan Apple, bugün itibarıyla yaptığı lansmanla sessizliğini bozdu. Gelin hep birlikte yeni tanıtılan iPhone modellerine göz atalım.

iPhone 11

ip11

Serinin en küçük modeli olarak bizleri karşılayan telefon, küçük olmasının yanında güçlü donanım özelliklerini sunmayı başarıyor. Ancak telefonun diğer yeni iPhone modellerine göre daha düşük bir kamera performansı sergilediği görülüyor.

Telefonun ön tarafında ise geçmiş dönemin iPhone modellerinde olduğu gibi çentikli ekran yapısı bizleri karşılıyor. 6.1 inçlik Liquid Retina ekrana sahip olan telefon başarılı bir ekran / kasa oranı sunuyor.

Apple 13 işlemcisinden gücünü alan ailenin küçük üyesi, Apple A12’ye göre daha yüksek performans ve daha başarılı bir batarya ömrü sunuyor. Apple, bu işlemcinin tüm telefon işlemcilerinden daha yüksek performans verdiğini belirtiyor. Telefonun RAM ve depolama alanı tarafında baktığımızda ise 64/256/512 GB hafıza varyasyonlarına yer veriliyor. Ayrıca cihazda 4 GB RAM bulunuyor. Hazır depolama konusu açılmışken Apple adeti bozmayıp iPhone 11 modelinde de MicroSD kart girişine yer vermedi.

iPhone X modelinde olduğu gibi çift arka kamerayla gelen telefon, ultra geniş açı çekim yapabilen kameraya sahip. Video tarafına baktığımızda telefonun 4K çözünürlüğünde 60 FPS’e kadar video çektiğini görüyoruz.

Aktarılan bilgiye göre 6 farklı renk seçeneğine sahip olan iPhone 11'in başlangıç fiyatı 699 dolar olarak açılandı.

 

iPhone 11 Pro

i11 pro

Apple’ın heyecanla beklenen yeni modeli iPhone 11 Pro, 5,8 inç büyüklüğündeki OLED ekranla birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Akıllı telefonun kalbinde ise Apple’ın yeni göz bebeği A13 Bionic işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciyle birlikte Apple A12’ye kıyasla çok daha yüksek performans ve çok daha başarılı bir batarya ömrü vaat ediliyor. 6 GB RAM ve 128, 256 ve 512 GB dahili depolama alanı sunması beklenen iPhone 11 Pro, ilk defa üçlü kamera kurulumuyla geliyor. 12 Megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında ultra geniş açı sensörüne de ev sahipliği yapan akıllı telefon ayrıca telefoto lense de modelde yer vermiş.

IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklılık sunan modelin arka ve ön yüzünü cam kaplarken çerçevesi ise paslanmaz çelikten oluşuyor. Kablosuz şarj destekleyen akıllı telefon bu defa ters kablosuz şarj özelliğini de bünyesine barındırıyor. Ayrıca iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modeli ilk defa Apple Pencil desteği sunuyor.

Bu kadar özellikten bahsettikten sonra gelelim fiyat konusuna. iPhone 11 Pro, tıpkı geçtiğimiz yıl iPhone XS modelinde olduğu gibi 999 dolardan satışa sunuluyor. Ön siparişler 12 Eylül, telefonun çıkış tarihi ise 20 Eylül olarak belirlenmiş durumda.

 

iPhone 11 Pro Max

ss

6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip olan yeni nesil akıllı telefon yüzde 85’lik bir ekran kasa oranı sunuyor. IP68 sertifikalı telefon suya ve toza dayanıklı olan telefon, 2 metrelik suda 30 dakika boyunca dayanabiliyor.

Apple’ın ürettiği A13 Bionic işlemcisinden güç alan iPhone 11 Pro Max modelinde 6 GB RAM kullanılıyor. Bu RAM’in yanında telefonda 128 GB, 256 GB ve 512 GB’lik depolama seçenekleri sunuluyor.

Üçlü kamera diziliminin devam ettiği telefonda, 12 Megapiksellik 26mm geniş açılı ana kamera bulunmakta. Video tarafına baktığımızda telefonun 4K 60 FPS video çektiğini görüyoruz. Stereo ses kaydı ve HDR desteği burada da karşımıza çıkıyor. Ayrıca, video çekerken mikrofonu çektiğiniz noktaya odaklayan Audio Zoom özelliği de yeni modellerde dikkat çekiyor.

Bluetooth 5.0 bağlantısının desteklendiği iPhone 11 Pro Max‘te NFC de bulunuyor. Face ID ile birlikte gelen telefonun batarya özelliklerine baktığımızda karşımıza ters kablosuz şarj özelliği çıkıyor.  Ailenin en büyük üyesinin renk seçenekleri ve fiyatına gelecek olursak Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Gece Yeşili renk seçeneklerine sahip olan telefonun başlangıç fiyatı ise 1.099 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.