Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Başlayanlar İçin İngilizce Öğrenme Teknikleri!

Yeni Başlayanlar İçin İngilizce Öğrenme Teknikleri!

İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için önemli teknikleri sizler için derledik.

1) Hata Yapmaktan Korkmayın!

Yeni başlayanlar için ingilizce öğrenme sürecinin en başında hata yapma korkusu gelir. Hata yapma korkusu olmadan konuşun, okuyun, çalışın. Öğrenme süreci, tanımı gereği, çalışma, deneyim veya öğretilme yoluyla bilgi edinmektir. Öğrenme en temel düzeyde bir deneme yanılma uygulamasıdır. Bu yüzden özgürce konuşun ve cesaretli olun.

2) Temelleri Öğrenin!

Temelleri öğrenin İngilizcenin temel köşe taşlarına odaklanmak, daha karmaşık unsurlara teşebbüs ederken sizi sağlam temellere oturtacaktır. Anahtar kelimelere başlayın ve temel gramer kurallarını (İyelik İsimleri, Zamirler, ‘Be’ Fiilleri, Eylem Fiilleri ve Sıfatlar gibi) öğrenmeye başlayın.

3) Meraklı Olun!

Meraklı olun ve her şeyi sorgulamaktan çekinmeyin. İngiliz dili istisnalarla doludur ve çoğu zaman konuşulan İngilizce, dili tanımlayan katı kuralları bozar. Aslında konuşulan dil ile kağıtta öğrendiğiniz dil farklılık gösterebilir.

4) İngiliz Kültürünü Önemseyin!

Kendinizi İngiliz kültürüne bırakın İngiliz kültürü arasında olmak, gerçek anlamda ilk elden tecrübe edinmek dilinizi geliştirmenize katkı sağlayacaktır. Kendinizi tiyatro, edebiyat, filmler ve turistik cazibe merkezlerine kaptırın ve kendinizi ana dili olarak İngilizce konuşanlarla çevreleyin.

5) Pratik Yapın!

Uygulamaya geçirin İngilizce deyim “pratik yapmak mükemmelleştirir” derken, öğrendiğiniz her şeyi sürekli olarak özetleyin ve gerçek dünyada pratiğe dökün.

6) Çok okuyun!

İnsan beyni, bilgiyi işleme ve ondan öncekileri anlamlandırma konusunda açıklanamaz bir güce sahiptir ve okumak, beyninizin akıcılık sağlayan hayati bağlantıları kurmasına yardımcı olmanın gerçekten etkili bir yoludur. ÇabalarınızI, görüntülerin bilgi işlemeye yardımcı olabileceği gazete, dergi ve resimli kitaplarla destekleyebilirsiniz.

7) Diziler İzleyin!

Diziler ile İngilizceye daha hakim olabilirsiniz. Diziler sayesinde sözlük haznenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca diziler kelimeleri doğru telaffuz etmenize de katkı sağlayacaktır.

8) Bol bol Dinleme Yapın!

Videoları, podcast’leri ve müziği dinlemek, kulaklarınızın tüm ihtişamıyla İngilizceye uyum sağlamasına ve benimsemesine yardımcı olabilir.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.