Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Girişimcilik Doğukan Gezer: GZT Nedir? Ne Değildir?

YEA Girişimcilik Doğukan Gezer: GZT Nedir? Ne Değildir?

YEA 'nın 11. haftasında Girişimcilik alanında Gzt’nin Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ve Şef Editör Nazif Menteş öğrencilerle birlikteydi. Nazif Bey’in moderatörlüğünde soru cevap şeklinde ilerleyen yayın gerçekten çok keyifliydi.

1991 İstanbul doğumlu, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden 2014 yılında mezun olan Doğukan Bey, okul döneminde 8 staj yapmıştır. Bu süreçte içerik üretimi üzerine ilerlemek istediğine karar vermiştir. Mezun olduktan sonra Ankara’da deneyim edinmesinin ardından İstanbul’a gelmiştir. Şu anda ise, 2.5 yıldır Gzt’de yeni nesil habercilik olarak yayın yönetmenliği yapmaktadır.

yayincilik

Yayıncılıkta mesai bitince yayıncılık gözlüğünü çıkartmak gibi bir durumun olmadığını, aksine sürekli zihinde ve bilinçaltında çalıştığını ifade eden Doğukan Bey, her yere bir yayıncı gözüyle baktığını belirtmektedir. Nazif Bey, mesleki dezenformasyonun ne durumda olduğunu sorduğunda Doğukan Bey, şöyle cevap verdi. “Deprem, patlama haberi olduğunda ne olursa olsun yayıncı gözüyle bakmamız gerekiyor. Bu durum duygusal yanımızı törpülüyor. Bir film ya da dizi izlerken konuya odaklanmaktan çok kamera açısına, ışığı nasıl kullandıklarına bakıyoruz.”

8 farklı yerde staj yaptığını söyleyen Doğukan Bey, çok fazla kurum görmenin bir genç için çok avantajlı olduğunu çünkü her kurumun kendine ait bir dünyasının olduğunu belirtti. Ayrıca bir kriz olduğunda neyin olması ya da olmaması gerektiğini öncesinde görmüş olma şansı elde edebileceğimizi de söyledi.

iyi yonetici

İyi bir yöneticide olması gereken en önemli şey, yönetici haricinde kurulan sistemin devam etmesidir. Yani, yöneticinin de dahil olduğu sürecin içinde olması daha kolaydır fakat yönetici, o sürecin içinden çıktığında inşa edilen işleyişin bozulmaması, çalışanların ne yapacaklarını biliyor olmasının en can alıcı durum olduğunu belirtmektedir.

İşe alım sürecinde olan biri için, üniversite dönemini dolu dolu geçirmiş olması yani tecrübe edinmesi, portföyüne koyabileceği bir içeriğin (proje, video vb.) olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Doğukan Bey, yaşın pek de önemli olmadığını ifade etmektedir. Zaman yönetimi konusunda ise, az uyumayı tercih etmektedir ve aklına bir fikir geldiğinde o an not almayı  bizlere tavsiye etmektedir.

Oturumlardan notları paylaştığımız içerikler için bizi takip edebilir, Geleceğin yönetici adaylarının 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketlerin buluştuğu Young Executive Academy’nin ikinci dönemine başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Özgün İçerik

 

 


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.